Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На водоймах Волині упіймали браконьєрів

Передано 6 справ до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Фото: Фейсбук.

На водоймах Волині упіймали браконьєрів

За минулий тиждень інспектори Волинського рибоохоронного патруля виявили 16 порушень природоохоронного законодавства на водоймах області

Складено: 9 протоколів за ч.3 ст. 85 КУпАП; 6 протоколів за ч.4 ст. 85 КУпАП; 1 акт виявлення вилучення майна, власник якого не встановлений.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль. 

Загальна сума штрафів становить 1003 грн. Нараховано збитків на суму 13294 грн.

У рамках проведених рибоохоронних заходів вилучено 13 одиниць заборонених сітних знарядь лову (довжиною 442 м) та 3 колючі (остроги). Передано 6 справ до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

До прикладу:

8 травня на оз. Турське Заболотівської ТГ громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – ятером. Риби зловити не встиг. На порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП.

9 травня на Броницькому водосховищі Камінь-Каширського району громадянин на дерев’яному човні здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову - острогою металевою на 9 зубів, підсвічуючи ліхтарем. Внаслідок чого впіймав 2 екз рака, чим заподіяв шкоду рибним запасам України у розмірі 6664 грн.

Двоє осіб на дерев’яному човні здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – острогою металевою на 8 зубів, підсвічуючи ліхтарем. В результаті впіймали 1 екз. щуки, 1 екз. лина, 1 екз. краснопірки чим заподіяли шкоду рибним запасам України у розмірі 6630 грн. На порушників складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.

10 травня при проведенні рибоохоронного рейду на оз. Сірче було виявлено 10 риболовецьких сіток. З сіток вилучено та повернуто в природне середовище живі водні біоресурси: щука - 2 екз., окунь - 5 екз., плітка - 15 екз. Складено акт вилучення майна власник якого не встановлений. Попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 120854,5 грн.

Також притягнуто 9 осіб до адміністративної відповідальності за вилов водних біоресурсів в нерестовий період з перевищенням дозволеної кількості гачків (на озері Шині Любешівської ТГ, оз.Гривінське Прилісненськогї ТГ) та пересування човнами рибогосподарськими водоймами (оз. Судченське Любешівської ТГ, заплаві р. Стир м. Луцьк).

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели спільні рейдові заходи зі службою державної охорони Шацького НПП щодо виявлення порушників природоохоронного законодавства на водоймах парку. З водного середовища вилучені безгосподарські знаряддя лову, а саме: 9 сіток і 11 ятерів, а також було виявлено та задокументовано 2 правопорушення за ч.4 статті 85 КУпАП та за ст. 91 КУпАП.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як на Волині лісівники боряться зі стихійними сміттєзвалищами.

Реклама Google

Telegram Channel