Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Державна відзнака талановитій волинянці

Вітаємо!

Фото: Іваничівська центральна районна бібліотека.

Державна відзнака талановитій волинянці

Указом Президента України призначено державні стипендії видатним діячам культури й мистецтва

Серед них – наша славна землячка Валентина Протопоп з Іваничівщини.

Валентина Ростиславівна – відома волинська художниця, народна майстриня авторської вишивки та виробів з випалювання по дереву.

Талановита і сильна особистість, адже, незважаючи на інвалідність та прикутість до ліжка, вона живе цікавим повноцінним життям. Її графічні малюнки несуть потужну позитивну енергію, захоплюють і заворожують. Їй вдається акумулювати силу волі, енергію, аби багато років продуктивно працювати, бути потрібною людям.

Всупереч складній недузі - м'язовій дистроііі- пані Валентина веде активне творче життя. Понад 25 років їй допомагала у тому мама, а після іі смерті турботи на себе взяла сестра Віра.

Майстриня вишиває, випалює пейзажі на дереві, створює графічні малюнки. Її роботи- неповторні, філігранно створені, спонукають бачити у буденному красу і світло.

Малюнки неодноразово були представлені на районних та обласних виставках виробів народних  майстрів. Пані Валентина організовувала й персональні виставки, а багато іі вишивок та картин прикрашають оселі земляків, які проживають у Великобританії, Німеччині, Канаді, США. Її малюнки надруковані в журналі «Наше життя» Союзу українок Америки.

Багато років майстриня співпрацювала з газетою « Волинь». Була переможцем організованої часописом акції «Самородки з народу». Творами цієї художниці проілюстровано чимало книг. А в  2012 році вийшов у світ альбом творчих робіт Валентини Протопоп «Пори року». 

За вагомий особистий внесок у розвиток народного мистецтва, відродження і популяризацію образотворчого мистецтва  нагороджена багатьма дипломами, грамотами, відзнаками.

Побажаймо цій самобутній, талановитій художниці, гарній і мужній жінці нових творчих успіхів, оптимізму й довгих і плідних років життя! 

Алла Лісова

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel