Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Фігурка з полімерної глини, яку виготовила 17-річна рівнянка з аутизмом, врятувала життя військовому

Які прикольні фігурки в Марини Усенко!

Фото з фейсбук-сторінки Тетяни УСЕНКО.

Фігурка з полімерної глини, яку виготовила 17-річна рівнянка з аутизмом, врятувала життя військовому

Фото виробів, які ліпить Марина Усенко, її мама Тетяна виставляє на своїй сторінці у Facebook і в профільних групах

Фігурка з глину, яку зліпила 17-річна Марина Усенко, врятувала життя військовому. Виріб в кишені бійця зупинив уламок снаряда і вберіг від поранення.

Про це повідомило «Суспільне.Рівне».

«Одна жінка замовила пару дракончиків, бо зараз рік Дракона. Ми відправили фігурки поштою у Запоріжжя. Пізніше вона мені написала, що забрала посилку і відкрила її в госпіталі, щоб показати військовим. Жінка зазначила, що настільки були емоції у хлопців, вони раділи, роздивлялися фігурку, їм дуже сподобалося», – розповіла матір Марини Тетяна Усенко. 

За її словами, після цього її попросили надіслати ще фігурок, щоб подарувати військовим.

«Вона попросила 10-20 фігурок для хлопців, що лежать у госпіталі. У нас робіт вистачало, надіслали більш як 30. У відповідь військові передали Маринці солодощі. Деякі фігурки хлопці обрали для себе, а ті, що лишилися – передали побратимам. І нещодавно ця жінка мені надіслала повідомлення від волонтерки, яка передавала Маринчині роботи. Вона написала, що одна її фігурка врятувала бійця – зупинила уламок, що навіть сорочку не продірявило. Коли я це прочитала, відчула радість і водночас біль», – пригадала матір юної скульпторки.

Марина Усенко. Фото: Суспільне Рівне.
Марина Усенко. Фото: «Суспільне.Рівне».

 Тетяна Усенко також зазначила, що у 2022 році вони дарували фігурки волонтерам, а згодом люди почали замовляти роботи та передавати їх бійцям: «Розповідали, що хлопці дуже раділи, а деякі навіть плакали, настільки було приємно. Багато людей пише, що відчувається енергетика фігурки, тепло».

Фігурка та малюнок Марини Усенко. Фото – Facebook Марини УСЕНКО.
Фігурка та малюнок Марини Усенко. Фото – Facebook Марини УСЕНКО.

 Крім того, Марина Усенко долучається до шкільних ярмарків, а її роботи також відправляють в Польщу, Чехію, Німеччину та Францію. Свої перші фігурки дівчина виліпила у 7 років. Зайнятися цим дівчинці з аутизмом порадив реабілітолог.

«Спеціалісти казали, що в неї взагалі немає моторики. На заняттях вони ліпили з пластиліну, вдома також ми допомагали їй ліпити. Потім пішли у школу і там нам порекомендували використовувати полімерну глину. З дев'яти років вона почала ліпити фігурки з полімерної глини. Ідеї для робіт Марина шукає в інтернеті, використовує планшет, який їй подарували в рамках проєкту «Добро на Різдво», – пояснила Тетяна Усенко.

Окрім створення фігурок з полімерної глини, Марина також захоплюється малюванням.

«У школі вчителька сказала, що у Марини є здібності до цього. Коли розпочався карантин, ми купили їй гуаш, вона шукала в інтернеті зразок і малювала. З часом ми перейшли на акрилові фарби. Зараз вона малює на папері, на склі та тканині», – додала матір дівчини.

Читайте також: У містечку на Волині покажуть вишивки... чоловіка (Афіша).

Реклама Google

Telegram Channel