Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Відомий волинський співак з нагоди ювілею запросив на «Мистецьку сповідь» (Фото)

Народний артист України Василь Чепелюк у цей вечір співав та отримував численні вітання й вручення відзнак.

Фото: Фейсбук.

Відомий волинський співак з нагоди ювілею запросив на «Мистецьку сповідь» (Фото)

З нагоди 70-річного ювілею та 50-ліття творчої діяльності народного артиста України Василя Чепелюка у Луцьку відбувся його творчий вечір

Василя Чепелюка шанувальники знають як співака широкого діапазону, у чиєму виконанні прекрасно звучать і народні пісні, й популярні сучасні, й арії з опер, які увійшли у скарбницю світової класики. Розмаїття цих творів у виконанні ювіляра звучали цього дня зі сцени.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради. 

Свої перші кроки у світ мистецтва Василь Чепелюк зробив ще школярем, брав активну участь у художній самодіяльності. Професійний і творчий шлях як співака розпочав після закінчення Луцького училища культури та мистецтв. Вищу музичну освіту здобув у Рівненській філії Київського державного інституту культури імені О. Є. Корнійчука. З 1979 року він соліст Волинської обласної філармонії. У 1989 році за значний особистий внесок у розвиток української культури та мистецтва, високопрофесійну майстерність йому було присвоєно звання «Заслужений артист України», у 1993 році Василь Чепелюк удостоєний звання «Народний артист України». З 1998 року й дотепер він передає свої знання й творчий досвід молодому поколінню митців, працюючи викладачем ВНУ ім. Лесі Українки.

На «Мистецьку сповідь» талановитого волинського співака та композитора завітали заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, народна депутатка України Ірина Констанкевич, ректор Лесиного вишу Анатолій Цьось, Митрополит Луцький та Волинський Михаїл, родина та друзі ювіляра, мистецька спільнота області та поціновувачі творчості ювіляра.

За багаторічну творчу працю, високу професійну майстерність, патріотизм, вагомий особистий внесок у волонтерську та благодійну діяльність на підтримку військовослужбовців Збройних сил України йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька». Василь Чепелюк нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня (2017) та орденом Святого Миколая Чудотворця (2014).

Концертні номери упродовж усього ювілейного творчого вечора поєднувалися з численними вітаннями та врученням відзнак. Так, за багаторічну плідну працю, високий рівень професійної майстерності, відданість справі, активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у розвиток національного музичного мистецтва та з нагоди особистого і творчого ювілеїв Василю Чепелюку оголошено Подяку голови обласної ради, яку вручив заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт. Він також висловив ювіляру щирі зичення подальшого творчого натхнення, невичерпної життєвої енергії, міцного здоров’я та довголіття.

 
 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Державна відзнака талановитій волинянці.

Реклама Google

Telegram Channel