Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа Громад» виготовляють командно-штабні пункти

Підрозділи військової авіації змушені часто змінювати дислокацію. Бійці розповідають: раніше польові умови передбачали життя в наметах, тепер це буде мобільно, комфортно і зручно. Командно-штабний комплекс складається із двох частин – штабу і зони відпочинку. Він оснащений автономним живленням, побутовою технікою і спальними місцями для екіпажу. Комплекс зроблений на базі потужної вантажівки DAF YA, інформує eurosolidarity.

«Цю техніку ми отримуємо з метою розміщення для роботи оперативного складу на пунктах управління зведених вертолітних загонів. Тут буде розміщуватися оперативний склад, який буде відпрацьовувати як бойові документи, так і наглядати за повітряною обстановкою. Буде сходитися вся інформація, яка необхідна для ухвалення рішення командиром на бойовий політ», – показує військовий із позивним «Голод» штабну частину комплексу і додає: місяць тому вже отримали таку саму машину, тож встигли оцінити її в роботі. «Мобільність найголовніше і компактність, це дозволяє нам використовувати її в лісосмугах, лісах і навіть на відкритій місцевості. Раніше це були намети, які необхідно було возити, треба було багато часу на те, щоб встановити, розмістити особовий склад, зробити місця для відпочинку», – пояснює боєць.

Разом - до перемоги!
 

  «Спеціально для армійської авіації, у співпраці з командирами бригад, командуванням ми розробили командно-штабні машини. В одному комплексі знаходиться потужна, в дуже доброму стані вантажівка, є командний пункт, обладнаний всім – від комп’ютера до кавоварки. Комп’ютери, генератори, кондиціонери, засоби зв’язку. Дуже важливо, щоб оператори, які тут працюють на командному пункті, відчували себе у безпеці. І 24 години на добу 7 днів на тиждень, без будь-якої перерви могли здійснювати свої завдання», – показує Порошенко техніку.

«Є також спеціальний причіп для відпочинку, там стоять ліжка, де можна відпочити, знову зварити каву, привести себе до ладу, попити холодної водички, поїсти з холодильника. Він має незалежне своє енергоживлення», – говорить Петро Порошенко.

 

 Військовим авіаторам також передали прально-душові комплекси. Це вже серійний виріб Фонду Порошенка і волонтерів, їхня кількість сягнула 165 одиниць.

 

 «Зараз дуже непрості часи, ворог тисне. Харківщина, Херсонщина, Донеччина, Запоріжжя. Ми намагаємося якнайшвидше допомогти на всіх напрямках. Але я точно знаю, що саме армійська авіація працює на всій лінії фронту, а іноді навіть поза нею. Тому сьогодні ми у них — підсилюємо наших хлопців та дівчат», – зазначає Петро Порошенко.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel