Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
У Волинському медінституті відкрили симуляційний центр

«Без хорошої практичної підготовки якісна освіта неможлива».

Фото Волинська обласна рада.

У Волинському медінституті відкрили симуляційний центр

Загальна вартість проєкту склала кількадесят мільйонів гривень

Перші практичні заняття студентів у новоствореному навчально-науковому осередку медичних симуляцій відвідали голова обласної ради Григорій Недопад, парламентар Вячеслав Рубльов та начальник управління охорони здоров’я ОВА Юрій Легкодух

Сучасне устаткування, манекени-тренажери та спеціальне програмне забезпечення, яке дозволяє в максимально реалістичних умовах опановувати практичні навички та відпрацювати алгоритм командної роботи з надання невідкладної медичної допомоги при критичних станах, травмах, масових ураженнях, пологах, в неонаталогії та педіатрії. Усе це відтепер буде доступне не лише студентам медичного вишу, а й для професійного вдосконалення медпрацівників під час післядипломної освіти, інформує обласна рада.

 

 На реалізацію ідеї знадобилося кілька років. Результат забезпечили ініціативність керівництва вишу, підтримка засновника комунального закладу освіти, допомога міжнародних партнерів й активна грантова діяльність колективу. Загальна вартість проєкту склала кількадесят мільйонів гривень.

 

 «Це дорого. Але не розкіш, а вкрай необхідна умова для якісної підготовки медичних фахівців. Симуляційний центр і надалі матиме розвиток. Ми здобули черговий грант від ЮНІСЕФ на 50 тисяч доларів для створення тренінгово-ресурсного центру з підготовки патронажної медсестри. Це європейська універсально-програмна модель медичного супроводу дітей віком від 0 до 3 років. В рамках цього проєкту маємо намір відкрити тут і школу відповідального батьківства», - поділилася планами ректорка медінституту Тетяна Пастрик.

 

 «Без хорошої практичної підготовки якісна освіта неможлива. Проведена титанічна робота. Але зусилля вартували того, бо їх кінцевий результат – це врятовані життя. Відкриття симуляційного центру, як на мене, прогресивна поступ не лише інституту, а й волинської медицини загалом», - підсумував голова Волиньради Григорій Недопад.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel