Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Харківському напрямку загинув партієць «Євросолідарності» Василь Грабовенський

Вічна пам'ять Герою.

Фото Європейська солідарність.

На Харківському напрямку загинув партієць «Євросолідарності» Василь Грабовенський

У бою на Харківщині загинув член партії «Європейська Солідарність» з Миколаєва Львівської області, спецпризначенець Василь Грабовенський

З першого дня повномасштабного вторгнення він добровільно вирушив на фронт, був військовослужбовцем 2 окремого загону спеціального призначення Центру спеціального призначення Національної гвардії України.

«Лише нещодавно ми попрощалися з нашим Дмитром Лисенком, як з української Харківщини надійшла страшна звістка для мене та всієї нашої команди. На фронті героїчно загинув наш партієць зі Львівської області Василь Грабовенський. Сміливий, рішучий воїн. Вірний друг та товариш. Талановитий дизайнер. Розумний, веселий, крутий… Василь завжди гнув власну лінію та боровся за право жити гідно в Україні. Саме тому з першого дня повномасштабного вторгнення він доєднався до лав Національної гвардії», – написав Петро Порошенко.

 

 «Ми познайомились 26.02.22, коли потрапили в один взвод та майже рік прослужили разом. Талановитий, освічений, різносторонньо розвинутий хлопець, до війни працював дизайнером, малював, активно займався спортом, ціле життя насичене попереду повинно було бути…. Не втік, не сховався, не відмазувався, від початку війни мужньо взяв зброю в руки і боронив свою націю, свою країну, ГЕРОЙ!», – пише побратим Василя Валерій Серебров.

Василь Грабовенський загинув під час бойового зіткнення з військами окупанта на північно-східній околиці с. Липці Харківської області. Його поховають у рідному місті на Алеї Героїв.

 

 Вихованці та педагоги ЗДО «Теремок», де багато років працює вихователькою мама Василя Грабовенського Ольга Степанівна, вшанували пам’ять героя України Василя хвилиною мовчання та молитвою.

«Василь мав непохитну волю, щире серце, велику любов до рідного краю. Ольга Степанівна виховала своїх дітей справжніми патріотами, небайдужими до долі своєї країни та майбутнього покоління. Старший син та чоловік на сьогоднішній день боронять Україну у Збройних силах, захищають мирне небо та світле майбутнє наступних поколінь», – пишуть колеги.

 

 «Європейська Солідарність» висловлює щирі співчуття батькам, рідним, друзям та побратимам Василя Грабовенського.

 

Telegram Channel