Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Ніна Южаніна: вище керівництво боїться показати свої статки за кордоном

Ніна Южаніна: «Голобородьки» є власниками капіталів за межами України, отримують там прибутки і не платять податки в Україні з них».

Фото Європейська солідарність.

Ніна Южаніна: вище керівництво боїться показати свої статки за кордоном

Через це монобільшість скасувала штрафи за неподання звітів про КІК

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна повідомила, що за її інформацією рішення Верховної Ради скасувати штрафи за неподання звітів про контрольовані іноземні компанії (КІК) було ухвалене в інтересах вищого керівництва держави. Як відомо, нещодавно монобільшість із депутатами фракцій-сателітів ухвалила зміни до Податкового кодексу, за якими українські власники іноземних компаній до кінця воєнного стану та шести місяців після цього не будуть штрафуватися за неподання звітів про КІК.       

«Дізналася, що подавати звіт по КІК (контрольованих іноземних компаніях) було незручно саме вищому керівництву країни. Чому незручно? Бо люди обуряться, коли дізнаються, що, виходить, «голобородьки» є власниками капіталів за межами України, отримують там прибутки і не платять податки в Україні з них», – пояснила Южаніна.

«Саме тому штрафи за неподання звітів про такі компанії скасовано до кінця воєнного стану + 6 місяців. Щоб не було ай-ай-ай, легше «знести» закон, ніж задекларувати володіння такими компаніями. Сором! Але до більшості це ніяк не дійде», – обурилась Ніна Южаніна, інформує eurosolidarity.

Реклама Google

Telegram Channel