Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«Слона побито»: після поразки Тайсон Ф’юрі поцілував Олександра Усика (Відео)

І британський велетень похитнувся після козацького удару!

RIYADH, SAUDI ARABIA - MAY 18: Oleksandr Usyk punches Tyson Fury during the IBF, WBA, WBC, WBO and Undisputed Heavyweight titles' fight between Tyson Fury and Oleksandr Usyk at Kingdom Arena on May 18, 2024 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Фото – Getty Images / Richard Pelham / JCC / JF.

«Слона побито»: після поразки Тайсон Ф’юрі поцілував Олександра Усика (Відео)

37-річний українець – абсолютний чемпіон світу з боксу у суперваговій категорії!

Такого здобутку не мали навіть уславлені Віталій та Володимир Клички!

18 травня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбулося велике шоу боксу. І «вишенькою на торті» якого став бій за звання абсолютного чемпіона світу у суперваговій категорії.

У 12-раундовому поєдинку зустрілися український боксер Олександр Усик (21–0, 14 КО, зріст – 191 см) та британець Тайсон Ф'юрі (34–0–1, 24 КО, зріст – 207 см).

Найактивнішим у бою став сьомий раунд у виконанні боксерів. Спершу пройшов аперкот від Ф'юрі. А ближче до кінцівки серію потужних ударів завдав по британцеві й Усик.

У восьмому раунді Усик зміг пробити Ф'юрі точно в ніс, після чого у британця розпочалася кровотеча. 

У 9-му раунді Олександр Усик відправив суперника у нокдаун, проте канати, суддя та гонг врятували Тайсона.

Усик продовжував переважати Ф'юрі і в наступних двох раундах. Лише в 11-му британцеві вдалося частково повернути під контроль хід подій у поєдинку.

Переможця бою Усик — Ф'юрі мали визначити суддівські записки: обидва боксери протрималися всі 12 раундів. Ним став українець: роздільним рішенням суддів!

Суддівські записки: Усик 115–112, Ф'юрі 114–113, Усик 114–113.

Український боксер вперше виграв пояс чемпіона світу за версією WBC у хевівейті. Тепер в Олександра є всі чотири пояси від головних боксерських організацій. Востаннє поясом WBC володів ще Віталій Кличко у 2012 році.

Після бою боксери привітали один одного. Тайсон навіть поцілував українського чемпіона у чоло.

Олександр став третім боксером в історії чотирьох чемпіонських титулів, який став абсолютним чемпіоном світу, приєднавшись до Іноуе та Кроуфорда.

Українець став першим абсолютний чемпіон у крузервейті та хевівейті в епоху 4-х поясів. Евандер Холіфілд раніше теж був абсолютом у крузервейті та хевівейті, але було це ще в епоху трьох поясів.

Після перемоги Олександр відсвяткував успіх з прапором України. На прапорі також був надпис «UNITED24» – назва фонду, який займається відновленням України після руйнувань, спричинених росією. Олександр Усик є амбасадором цього фонду.

Ось він – абсолютний чемпіон світу у суперваговій категорії із прапором України! Фото – Richard Pelham / 2024 Getty Images.
Ось він – абсолютний чемпіон світу у суперваговій категорії із прапором України! Фото – Richard Pelham / 2024 Getty Images. / 2024 Getty Images

 Після завершення поєдинку Олександр спочатку не вирушив на прес-конференцію, як Ф'юрі, а поїхав до лікарні. Про це повідомив інсайдер Майкл Бенсон. У Усика підозри на перелом щелепи. Проте українець таки прибув на спілкування з журналістами.

Промоутер Усика Олександр Красюк заявив, що перелом щелепи не підтверджено. Але Усик все ж таки постраждав. Олександру наклали чотири шви над правим оком, щоб зупинити розсічення.

Такі перемоги просто не даються!

Читайте також: Чому воротар «Шахтаря» заплакав після перемоги над «Динамо»?.

Реклама Google

Telegram Channel