Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
Волиняни незаконно наловили риби червонокнижного виду (Фото)

Завдано збитки рибному господарству України на суму 288 561 грн.

Фото: Фейсбук.

Волиняни незаконно наловили риби червонокнижного виду (Фото)

19 травня 2024 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля відпрацювали повідомлення на телефон «гарячої лінії» спільно з працівниками Національної поліції на річці Турія, біля с.Велимче Велимченської територіальної громади Ковельського району

У результаті було виявлено 3 місцевих жителів, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів в період нересту за допомогою забороненого знаряддя лову, виготовленого з сіткоснастевого матеріалу.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль. 

Порушники добули: 4 екземпляри линів, 3 – плоскирки, 10 пліток звичайних, 68 щук звичайних, 6 окунів звичайних, 15 екземплярів миня річкового (занесений до Червоної книги України) 41-го сомика карликового коричневого.

Завдано збитки рибному господарству України на суму 288 561 грн. Складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП. Працівники слідчо-оперативної групи здійснили огляд місця події та внесли відомості до ЄРДР. Незаконне знаряддя лову, добуті водні біоресурси вилучено.

Довідково:

Минь річковий – прісноводна риба родини миневих. Через малу чисельність з 2009 року занесений до Червоної книги України як вразливий вид, тому його вилов на території нашої держави заборонений протягом усього року.

Причиною зникнення даного виду є зміни гідрологічного, хімічного, біологічного режимів водойм, спричиненої гідротехнічним будівництвом; забрудненням води та надмірним браконьєрським виловом.

Розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження за один екземпляр незаконно виловленого миня річкового складає 330 грн.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що в області діє щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів:

- з 1 квітня по 10 червня – на озерах, ставках;

- з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок (стариці русел, заплави);

- з 1 квітня по 9 червня - на водосховищах області;

Природоохорронці закликають ромадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel