Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Хоч усі говорять про мою незламність та стійкість, я – мертва всередині

Два роки захисники Маріуполя – у полоні.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Хоч усі говорять про мою незламність та стійкість, я – мертва всередині

Я була в полоні 4 місяці і 1 день. А наші військові – там і досі. Їх мордують. Ви повинні це знати!

Я була в полоні 4 місяці і 1 день. А наші військові – там і досі. Їх мордують. Ви повинні це знати!

Два роки минуло від найстрашнішого наказу, якого я боялась більше, ніж назавжди залишитися під бетонними плитами. Два роки, як мої хлопці і дівчата – в полоні. Ви не уявляєте, що таке полон. Чому ви так активно не «постите» «наших у військовій формі б'ють щодня?» Їм ламають кістки і зрізають шкіру, їх б'ють током, ґвалтують, морять голодом та спрагою, морально знищують та принижують.

Наші полонені – найбільший важіль впливу на Україну, і вороги про це знають. Вони не віддають їх. Ми виходили у почесний полон, під гарантії безглуздих та недієвих організацій Червоного Хреста, які мовчки віддалено спостерігають вже два роки, як хлопців забивають до смерті, як вони горять живцем у підірваній Оленівці, як щодня їх напівживими кидають в холодні бетонні «коробки» за ґратами.

Навіть перші місяці, які були легшими для нас, не зважаючи на голод та мої персональні приниження та знущання, я залюбки обміняла б на достойну смерть. 

Наслідки для мене стали непоправними, хоч усі говорять про мою незламність та стійкість. Я – мертва всередині. Я була в полоні 4 місяці і 1 день. А наші там – і досі. 

Їх мордують. Ви повинні це знати! Ви повинні розуміти, що таке 1 день ворожого полону! Ви повинні пам'ятати та боротись! 

А влада повинна докладати всіх зусиль, щоб повернути кожного і кожну. І всіх зусиль, щоб забезпечити довічну допомогу полоненим. Вони потрапили в полон, захищаючи державу і українців. Тепер держава та українці повинні захистити їх.

Ми воюємо з виродками. Вони не достойні жалості чи співчуття. Я знаю, про що я говорю.

«Госпітальєри», «Ведмеді», Морська піхота, «Госпіталь», «Азов», «Прикордонники», цивільні, інші бригади ЗСУ, ГУР, Нацполіція, їхні сім'ї, діти…

Вони всі заслуговують неба без ґрат.

Катерина ПОЛІЩУК, поетеса, акторка, парамедик-доброволець Національної гвардії України, учасниця російсько-української війни на псевдо «Пташка».

Читайте також: Хто у 2024 році отримав Премію імені Георгія Ґонґадзе.

Реклама Google

Telegram Channel