Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На Волині на хабарі затримали двох працівників ТЦК і заступника командира взводу

Начальник Волинського обласного ТЦК та СП засуджує ганебний вчинок військовослужбовців, і всебічно сприяє проведенню слідчо-оперативних дій.

Волинь-нова

На Волині на хабарі затримали двох працівників ТЦК і заступника командира взводу

Усім трьом службовцям оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди

Під час одержання хабаря у розмірі 3 тисяч доларів США на Волині затримали заступника командира взводу однієї з військових частин та двох службових осіб обласного і міського терцентрів комплектування та соцпідтримки (ТЦК та СП).

За даними слідства, вони організували корупційну схему вимагання від чоловіків призовного віку грошей. Фігуранти, користуючись службовим становищем, обіцяли допомогти зняти з розшуку військовозобов'язаних, які після отримання повісток не з’явилися до ТЦК та СП – це давало змогу останнім ухилитися від призову на військову службу до ЗСУ та уникнути відповідальності.

Поліцейські у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали організатора схеми та двох його спільників під час передачі чергового траншу неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів. Загалом правоохоронці задокументували отримання учасниками групи 6000 доларів хабаря.

У ході проведення обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів вилучили гроші, мобільні телефони, флеш-накопичувачі інформації, службову документацію ТЦК та СП, а також «чорнові» записи. 

Працівнику воєнної частини та двом співробітникам територіальних центрів комплектування, залежно від їхньої рольової участі у злочинній діяльності, повідомлено про підозри за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Наразі вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Начальник Волинського обласного ТЦК та СП засуджує ганебний вчинок військовослужбовців, і всебічно сприяє проведенню слідчо-оперативних дій та з’ясуванню всіх обставин інциденту. 

Любомира НАТИНКА.

Реклама Google

Telegram Channel