Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Слона» побито: після поразки Тайсон Ф’юрі поцілував… Олександра Усика

Усі бачили, що, якби не суддя, то непереможний велетень з Британії, який уже захитався, не встояв би від ударів українського гетьманського кулака.

Фото із сайту xsport.ua.

«Слона» побито: після поразки Тайсон Ф’юрі поцілував… Олександра Усика

37-річний українець – абсолютний чемпіон світу з боксу у суперваговій категорії! Такого здобутку не мали навіть уславлені Віталій та Володимир Клички!

18 травня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбулося велике шоу боксу, «вишенькою на торті» якого став бій за звання абсолютного чемпіона світу у суперваговій категорії. У 12-раундовому поєдинку зустрілися 37-річний український боксер Олександр Усик (21–0, 14 КО, зріст – 191 см) та 35-літній британець Тайсон Ф’юрі (34–0–1, 24 КО, зріст – 207 см).

Найцікавішим для українців у бою стали 8-ий і 9-ий раунди, адже наш «Кіт» на цей час уже почувався значно швидшим на рингу за велетня з Великобританії. Саме тоді згадалися слова Саші: «Розмір не має значення. Якби розмір мав значення, королем тварин був би слон». І він почав їх втілювати у життя – перемагати «Слона».

У 8-му раунді Усик зміг пробити Ф’юрі точно в ніс, після чого у британця розпочалася кровотеча, а у 9-му Олександр Усик відправив суперника у нокдаун, проте канати, суддя та гонг врятували британця. Там рефері поєдинку мав зупиняти бій і присуджувати дострокову перемогу українцю. Але…

«Розмір немає значення. Якби розмір мав значення, королем тварин був би слон».

І хоч Усик й надалі мав перевагу, переможця бою визначали суддівські записки, адже обидва боксери протрималися всі 12 раундів. На щастя, за суддівськими оцінками, Сашко переміг із загальним рахунком 2:1: Усик – 115–112,

Ф’юрі – 114–113, Усик – 114–113.

Український боксер вперше виграв пояс чемпіона світу за версією WBC у хевівейті (важкій вазі). До цього з наших поясом WBC володів ще Віталій Кличко у 2012 році. І тепер в Олександра є всі чотири пояси від головних боксерських організацій. Він – абсолютний чемпіон світу! Найсильніший боксер планети Земля!

Здобувши цей титул, Олександр не стримав сліз і прокричав у небо: «Батьку, ти чуєш мене?! Ми це зробили!.. Слава Україні!». На жаль, Олександр Анатолійович Усик так і не побачив, як його син спочатку став олімпійським чемпіоном з любительського боксу, а потім – і абсолютним чемпіоном світу. Навіть громило Тайсон Ф’юрі не стримався і… розцілував свого кривдника.

Який рахунок?

Українська Прем’єр-ліга. Результати матчів 29 туру: «Динамо» – «Кривбас» – 3:1, ЛНЗ «Черкаси» – «Зоря» – 2:1, «Металіст 1925» –  «Полісся» – 3:3, «Минай» – «Колос» – 3:2, «Верес» – «Олександрія» – 2:2, «Ворскла» – «Оболонь» – 3:1, «Рух Львів» – «Чорноморець» – 2:0, «Дніпро-1» – «Шахтар» – 1:1.

У списку бомбардирів лідирує 22-річний форвард київського «Динамо» Владислав Ванат, який забив 15 голів (два – із пенальті).
У списку бомбардирів лідирує 22-річний форвард київського «Динамо» Владислав Ванат, який забив 15 голів (два – із пенальті).

 Петро ПАС.

Читайте також: ««Верес» відправляє «Металіст 1925» у Першу лігу, а сам ще має шанс залишитись у Прем’єр-лізі».

Реклама Google
 

Telegram Channel