Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Чому Петро Порошенко шукає екскаватори по всій Європі

Лідер «Європейської Солідарності» повідомив, що за власні кошти купив для підрозділів ЗСУ вже 39 екскаваторів.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Чому Петро Порошенко шукає екскаватори по всій Європі

П’ятий Президент України закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Він вважає, що не треба піддаватися панічним настроям, але й не вестися на переможні реляції, які не відповідають реальному стану справ.

Зокрема, Петро Порошенко наполягає на концентрації всіх ресурсів для швидкого будівництва фортифікаційних споруд. «Якщо висновки з бездіяльності влади не будуть зроблені – Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка будуть постійно повторюватися на фронті», – застерігає п’ятий Президент.

Порошенко повідомив, що за власні кошти купив для підрозділів ЗСУ 39 екскаваторів, 20 із них вже передані військовим частинам. «Я звернувся до послів країн Великої Сімки, бо, крім надання зброї, життєво необхідно отримати техніку для будівництва фортифікаційних споруд – це екскаватори, навантажувачі, крани, бульдозери й таке інше. Ми будемо використовувати як зустрічі і координацію з керівництвом держав та урядів, так і наші міжпартійні контакти, й будемо просити допомоги», – говорить Порошенко.

«Якщо висновки з бездіяльності влади не будуть зроблені – Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка будуть постійно повторюватися на фронті».

«Ми зараз шукаємо екскаватори. Шукаємо їх по всій Європі. Але там вони – дорожчі. Ми закупили в національного виробника весь обсяг виробництва на травень, червень, липень, серпень, вересень, і далі просто плануємо, що буде в зв’язку з постачанням комплектуючих. Ми забираємо все», – продовжує Порошенко.

Він також звернувся до волонтерів із пропозицією спільно знайти і купити для військових на передовій необхідну будівельну техніку: «Дорогі побратими–волонтери! Якщо ви маєте можливість знайти недорогий, але надійний, якісний екскаватор, і, спільно з нами (50 на 50 або як ви скажете), купити для вашої військової частини, яка знаходиться на передовій, то перші 10 заявок ми точно задовільнимо. Звертайтеся до нас, давайте спільно допомагати армії».

«Нам треба всім об’єднатися і вживати заходів, які зміцнюють нашу оборону. Я сподіваюся, що наш сьогоднішній заклик буде почуто», – резюмує Петро Порошенко.

Ольга СОКОЛОВА.

Реклама Google

Telegram Channel