Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Відгадайте, що сьогодні заховали від вас журналісти на Волині?

Переконані, Ви зможете розгадати це завдання!

Фото із сайту volyn.com.ua.

Відгадайте, що сьогодні заховали від вас журналісти на Волині?

До речі, ведучий інтелектуального конкурсу, Грицько Гарбуз, ще й для декого – «ПресБол»

Бо справжні давні друзі знають його багаторічне хобі, яке «покусали»… родичі гарбузові.

І хоч я вже майже озвучив відповідь на запитання, яке нам по ходу навіть довелося підправляти (добре, що ще мали запас часу, але «винні були жорстоко покарані»), – за умовами конкурсу маємо його ще раз нагадати, щоб наші нові читачі докумекали, про що тут ведемо мову.

«Гранатобуз із секретом» – 14 (2024)

Цього разу запитання на інтуїцію: перевіримо, наскільки добре ви знаєте Грицька Гарбуза. Просто треба із запропонованих ним 10 предметів вибрати один, з якого Грицько Григорович почав активно збирати сувенірну колекцію з 20 до 40 років (частину її потім «покусали»... родичі гарбузові). Зараз уже вряди-годи її поповнює. Подаємо назву в називному відмінку однини: 1) книга; 2) олівець; 3) ручка; 4) м’яч; 5) магніт; 6) клоун; 7) мініавто; 8) писанка; 9) галстук; 10) гарбуз.

Єдина підказка: не дружба із «родичем» цього предмета характеризується приказкою, де головну роль грає якісний прислівник.

Що заховано у гранатобузі?

Хоч покусали у запитанні варто було писати й без лапок. Бо реально мої малі – Олесик і Дзвіночка, коли у них непросто прорізалися зуби, не просто покусали, а й погризли маленькі іграшкові м’ячі, які так колекціонував їхній тато – Гарбуз. Тому футбольна колекція перекочувала на найвищі полиці, де ще є кулясті, які і співають, і танцюють…

На жаль, тепер спортивна колекція поповнюється зрідка: не до того – війна. Хоча, чесно кажучи, у цьому запитанні всі відповіді були правильні, бо Грицько Гарбуз має невеличкі колекції із цих усіх предметів. Тож йому було просто цікаво, хто надішле відповідь, – а бал він зарахує кожному.

І прізвища тих, хто це зробив, ви дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також на сайті volyn.com.ua.

 

 Нам же час знову вас інтригувати. Поки – у коротеньких турах, поки ми підбиваємо підсумки весняного конкурсу. Тож – поїхали! Хто перший надішле відповідь, той і стане переможцем.

«Спецзавдання» – 2 (2024)

Сьогодні ми заховали предмет, який буває і холодний, і теплий. Більшість із вас має його вдома. Принаймні, повинен мати у наш час. А виведе вас на нього чудовий твір, відомий усім, в якому згадані: любов, «справа», «те, що показує годинник», тисяча (в множині), серце, сузір’я, «дорогоцінні стежки», квіти (у вигляді дієслова).

Що за предмет ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 29 травня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: «Знаєш, рано, а чи пізно – все скінчиться… матом!» (5 хвилин на гуморески)​.

Реклама Google

Telegram Channel