Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Група українських військових завершила навчання з обслуговування F-16 у Нідерландах

Переможемо.

Волинь-нова

Група українських військових завершила навчання з обслуговування F-16 у Нідерландах

Група українських військовослужбовців завершила програму навчання в Нідерландах з обслуговування винищувачів F-16

Бійці навчилися обслуговувати усі важливі деталі літака. Особливу увагу під час процесу навчання приділили шолому пілота, кисневим системам та парашутам на борту винищувача. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони Нідерландів, інформує Обозреватель.

Програма навчання українських військовослужбовців також включала складання та перевірку рятувального комплекту. Це дозволяє пілоту вижити протягом кількох днів після вимушеної посадки, адже крім іншого, комплект містить їжу та ліки.

В оборонному відомстві наголосили, що після навчання українські військові будуть готові до всіх можливих ризиків, пов'язаних із бойовими місіями на винищувачах F-16. Зрештою, це також забезпечить кращий захист українських пілотів.

Програма занять складена кластером «Техніка безпеки польотів». У міноборони Нідерландів зазначили, що обслуговуючий персонал має бути ретельно навчений, адже пілоти F-16 фактично віддають свої життя до рук солдатів, які обслуговують літак. У момент зльоту вони знають, що можуть покластися на знання та навички цих людей і що з літаком все гаразд.

Також у відомстві заявили, що Нідерланди є одним із ініціаторів створення Європейського навчального центру F-16 у Румунії. Для цього було надано 11 бортів F-16.

Реклама Google

Telegram Channel