Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині журналістка пройшла марафон, щоб зібрати гроші на FPV-дрони для 100-ої бригади

Стартувала волонтерка о 5:00 у селі Затурці Володимирського району.

Фото – «Суспільне Луцьк».

На Волині журналістка пройшла марафон, щоб зібрати гроші на FPV-дрони для 100-ої бригади

Волинська журналістка й волонтерка Еля Коротинська подолала 37 кілометрів пішого марафону у день свого 37-го дня народження, щоби зібрати гроші на 37 FPV-дронів для 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ.

«Суспільне. Луцьк» зустріло лучанку 21 травня орієнтовно о 13:00 в селі Забороль на шляху до Луцька. На цю годину ініціаторка та інші учасники пішого UNO-марафону, розповіла Еля Коротинська, пройшли майже 29 кілометрів.

Журналістка у день свого народження хотіла привернути увагу громадськості до збору грошей на дрони для волинської бригади.

«Символічно просто ми проходимо 37 км пішки та збираємо 555 тисяч на FPV-дрони, які будуть доставлені нашим волинським літунам. FPV-дрони на сьогодні – це розхідний матеріал, як сірники в коробці: вони потрібні, бо роблять багато бавовни», – сказала журналістка.

Лучанка Еля Коротинська займається волонтерством із 2014 року. Фото – «Суспільне Луцьк».
Лучанка Еля Коротинська займається волонтерством із 2014 року. Фото – «Суспільне Луцьк».

 Зі слів Елі Коротинської, збір на дрони відкрили за тиждень до пішого марафону, а станом на обідню пору 21 травня волонтерам вдалося зібрати 180 тисяч гривень.

«Під час марафону кілька людей зупинялося, їхали машинами: «Ми чули про твою ідею, твою ініціативу». І просто під час прямого ефіру мені півтори тисячі гривень хлопчина тицьнув. Поцьомав мене в щоку і полетів», – розповіла ініціаторка марафону.

Стартувала волонтерка о 5:00 від садиби Липинських у селі Затурці Володимирського району.

Підготовка, зазначила волонтерка, розпочалася за декілька тижнів до початку марафону. З її слів, від її дому до офісу, де працює, орієнтовно 7 кілометрів, котрі щодня долала пішки.

«Робили десь 7 чи 8 зупинок, таких перевалів, щоб розім’яти ноги, попити води, легкий перекус – банан або батончик енергетичний. Долати не скажу, що важко, я розраховувала, що це буде набагато важче для мене. Мала певні проблеми з кульшовим суглобом, давня травма, але разом із тим вилізли три спинні грижі», – сказала лучанка.

Лучанка Еля Коротинська займається волонтерством із 2014 року: проводить різноманітні збори на потреби військових та їздить на передову. З її слів, це – її перший піший марафон.

Відеосюжет – «Суспільне Луцьк»:

Тривав UNO-марафон понад 10 годин. Зі слів Елі Коротинської, під час акції люди задонатили на військо 200 тисяч гривень, збір коштів для 100-ї ОМБр продовжать.

Читайте також: У найменшому містечку на Волині упіймали водія з «липовим посвідченням».

Реклама Google

Telegram Channel