Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У місті на Волині в ліцеї планують створити швейно-вишивальну майстерню

Свій проєкт «Творча майстерня як осередок для креативної молоді» юнка захищала перед поважними членами журі.

Фото: slovopravdy.com.ua.

У місті на Волині в ліцеї планують створити швейно-вишивальну майстерню

Таку ідею обґрунтувала та сформувала у повноцінний проєкт десятикласниця володимирського ліцею №5 Діана Костюк

Учениця представила ініціативу у щорічному конкурсі креативних ідей учнівської молоді «Зробимо Волинь кращою» від Волинського університету імені Лесі Українки й здобула третє місце.  

Про це розповідає видання «Слово правди».

Цьогоріч у конкурсі, який проводився вп’яте, брали участь понад 60 представників освітніх закладів області. У кожній з трьох номінацій визначено по три переможці. Серед них – Діана Костюк, яка навчається у ліцеї № 5 імені Анатолія Кореневського.

Свій проєкт «Творча майстерня як осередок для креативної молоді» юнка захищала перед членами журі, серед яких – викладачі вишу, керівники організацій і підприємств краю. 

«Ідея мого проєкту у тому, щоб створити у ліцеї невеличку творчу майстерню, де діти зможуть спілкуватися, вишивати та шити. Такі заняття допомогли б їм розвивати навички, знаходити приховані здібності, а можливо й вплинули б на вибір майбутньої професії. Власноруч виготовлені іграшки чи інші вироби, прикрашені вишивкою, учні могли б продавати на шкільних та міських ярмарках, а виручені кошти передавати на допомогу ЗСУ» – каже Діана.

У попередні роки цей конкурс проводився за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», тож переможцям надавали кошти на реалізацію проєктів, проте цьогоріч такої підтримки не передбачено. Не зважаючи на це, у закладі мають намір ідею такої швейно-вишивальної майстерні з часом все-таки втілити. У ліцеї працюють чимало талановитих вчительок-предметниць, які захоплюються цими видами рукоділля і залюбки б передавали знання дітям. Це – вчителька трудового навчання Тетяна Салуха, а також вчительки української мови Іванна Остапюк і зарубіжної літератури Катерина Кроленко, інші. Головне, чого найбільше потребує заклад, – вишивальних та швейних машинок, а також матеріалів і фурнітури. Тож планують брати участь у грантових конкурсах, або спрямувати на частину потреб посильну суму з власних бюджетних коштів.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині стартував фінальний етап змагань шкільних ліг.

Реклама Google

Telegram Channel