Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині суд виніс вирок чоловіку за ухилення від мобілізації

Чоловік має захворювання – остеохондроз грудної клітини.

Фото ілюстративне / facebook.com.

На Волині суд виніс вирок чоловіку за ухилення від мобілізації

Чоловік відмовився від бойової повістки, аргументуючи це проблемами зі здоров’ям

Ратнівський районний суд виніс вирок Сергію Л. за ухилення від мобілізації. Йому  призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 1 рік і 6 місяців.

Про це пише ZAXID.NET.

Як йдеться у вироку від 20 травня, у серпні 2023 року Ратнівська позаштатна військово-лікарська комісія визнала Сергія Л. придатним до служби в ЗСУ. Обвинуваченому намагалися вручити повістку, втім він від неї відмовився, а в зазначений день до пункту збору так і не з’явився.

У суді Сергій Л. свою вину визнав, втім пояснив, що вже двічі проходив військове навчання на полігонах у Рівному та Дніпрі, але до лав ЗСУ його не розподілили через незадовільний стан здоров’я – остеохондроз грудної клітини. Обвинувачений також зауважив, що повідомляв про свій діагноз працівникам ВЛК, втім вони все ж визнали його придатним.

Суддя Оксана Свистун визнала волинянина винним за ст. 336 ККУ (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) й призначила 1,5 року ув’язнення. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Додамо, що остеохондроз грудної клітини – це хвороба, в процесі якої відбуваються патологічні зміни в кістковій і хрящовій тканинах хребта, руйнуються міжхребцеві диски, зв’язки та суглоби. Захворювання може стати підставою для звільнення від мобілізації, якщо воно призводить до значних порушень функцій організму, втім у матеріалах судової справи відсутні подробиці діагнозу обвинуваченого.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Реклама на білбордах із депресивними меседжами викликала масове обурення.

Реклама Google

Telegram Channel