Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Сестра Героя з Волині зустріла  посла росії у закривавленій сукні і з портретом убитого брата

Волонтерська група вкотре хотіла привернути увагу закордонної преси до війни в Україні та не дати можливості російській пропаганді впливати на свідомість населення Польщі.

Фото з архіву Анни Веремчук.

Сестра Героя з Волині зустріла посла росії у закривавленій сукні і з портретом убитого брата

У столиці Польщі відбулася акція на підтримку нашої держави, організована фондом Євромайдан-Варшава. Її мета – нагадати світові про війну в Україні та зупинити російський тероризм, про що свідчили гасла

Ця волонтерська група організовує військову допомогу Україні ще із 2014 року. У закривавлених сукнях із назвами українських міст, зруйнованих росією, активістки зустріли посла рф, який традиційно 9 травня приходить покласти квіти до меморіалу радянським солдатам у Варшаві. Участь у заході взяла сестра загиблого у війні з окупантами Героя з Каменя-Каширського Станіслава Солов’я – Анна Веремчук. Із портретом брата в руках жінка символізувала Україну, яка й досі стікає кров’ю через вторгнення держави-агресорки. На знак протесту злочинним діям загарбників на адресу дипломата присутні скандували: «Терорист!» За словами Анни, до цього перфомансу була прикута увага усіх світових ЗМІ.

– Більшість поляків підтримує проукраїнську позицію і продовжує вболівати за нашу країну, – переконує Анна. – Тому завданням волонтерської групи було вкотре привернути увагу закордонної преси та не дати можливості російській пропаганді впливати на свідомість населення Польщі. У своїй промові через засоби масової інформації ми закликали зарубіжних партнерів надати військову допомогу Україні та посприяти звільненню полонених із російських катівень.

Чимало поляків, які спостерігали за дійством, знімали головні убори та схиляли голови, співчуваючи у такий спосіб нашим землякам через втрату найкращих синів та доньок, які стоять щитом, захищаючи Європу від божевільних планів путіна.

На знак протесту злочинним діям загарбників на адресу дипломата присутні скандували: «Терорист!

Нагадаємо, 9 травня вшановували світлу пам’ять із дня поховання загиблого воїна Станіслава Солов’я. Він поліг 5 травня 2023 року у жорстокому протистоянні з російськими загарбниками на Донеччині.

Про те, що Стас піде воювати, рідні не мали й сумніву. Він з дитинства дорослішав не за роками, любив Україну, як мати любить своє дитя. Тож без вагань залишив свої дані у військкоматі, хоч свого часу строкової служби не проходив за станом здоров’я.

«Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, – розповідала  журналістам газети «Полісся» мати героя, – Стас проживав у Києві зі своєю ще тоді цивільною дружиною Лілею. Із першими вибухами в столиці діти, чимдуж зібравши речі, поїхали на Житомирщину до батьків невістки. Саме там син зіштовхнувся із жахами війни. З місцевими тероборонівцями довелося проводити «зачистки» після захоплення росіянами кількох сіл області. Не мав військового досвіду, не тримав у руках зброю, але став воїном.

За рекомендаційним листом, він вступив до лав 59-ї бригади, 11-го батальйону роти вогневої підтримки протитанкового взводу. Весною син планував одружитися зі своєю дів­чиною. Але війна несподівано перервала їхні плани. Вже коли був на військових позиціях, Стасу дали кількаденну відпустку для реєстрації шлюбу. Через тиждень після одруження воїн загинув у нерівному бою…

Торік, напередодні Дня захисника і захисниць України, у Станіслава Солов’я народився син. За його щасливу долю, мирне небо і ясне сонце віддав життя батько.

Леся МІНІБАЄВА

Військовий поліг 5 травня 2023 року у жорстокому протистоянні з російськими загарбниками на Донеччині.
Військовий поліг 5 травня 2023 року у жорстокому протистоянні з російськими загарбниками на Донеччині. 
Участь у заході взяла сестра загиблого у війні з окупантами Героя з Каменя-Каширського Станіслава Солов’я – Анна Веремчук.
Участь у заході взяла сестра загиблого у війні з окупантами Героя з Каменя-Каширського Станіслава Солов’я – Анна Веремчук.
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel