Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Петро Порошенко отримав відзнаку «Людина десятиліття»  у категорії «Державні діячі»

«Дякую кожному за його внесок у нашу ідентичність, у відбудову держави, у те, що ми вистояли. Зберегли країну, дали відсіч ворогу…», – заявив лідер «Європейської Солідарності» на церемонії нагородження.

Фото із сайту nv.ua.

Петро Порошенко отримав відзнаку «Людина десятиліття» у категорії «Державні діячі»

«Ще 10 років тому в нас не було Помісної церкви. 10 років тому в нас не було настільки сильної армії. 10 років тому навіть NV виходило російською мовою, а зараз про це вже страшно й подумати », – такими словами відреагував на визнання п’ятий Президент України

Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко отримав відзнаку «Людина десятиліття» у категорії «Державні діячі»  з нагоди ювілею видання NV.

Церемонія вшанування найвидатніших українців за останні десять років відбулася в рамках «Великого вечора з NV – медіакомпанії New Voice».

«За останні 10 років ми пройшли величезний шлях. У 2014 році нас об’єднали спільні цінності: свобода, демократія, рух в Європу, відродження національної ідентичності – нашої армії, нашої мови, нашої віри. І держава почала відбудовуватися попри неймовірні виклики. Сьогодні NV опублікували список «Люди десятиліття», і я маю за честь бути присутнім у ньому поруч із видатними людьми. Дякую кожному за його внесок у нашу ідентичність, у відбудову держави, у те, що ми вистояли. Зберегли країну, дали відсіч ворогу, стабілізували ситуацію, виграли час, почали реформи та розбудову. З людьми в цьому списку ми йдемо пліч-о-пліч вже багато років, працюємо разом. Ще 10 років тому в нас не було Помісної церкви. 10 років тому в нас не було настільки сильної армії. 10 років тому навіть NV виходило російською мовою, а зараз про це вже страшно й подумати. Тільки подивіться, який величезний шлях ми пройшли, всі разом. Зараз, коли росія ставить під загрозу існування України, ми– об’єднані, як ніколи. Позаду у нас уже десятиліття дуже складного шляху, десятиліття труднощів та перемог, десятиліття уроків та досвіду. А попереду має бути Перемога і відбудова, і ми зробимо все для цього», – відреагував Порошенко у соцмережах.

Зараз, коли росія ставить під загрозу існування України, ми – об’єднані, як ніколи. 

Також видання відзначило чинного главу держави Володимира Зеленського, колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, екс-голову НБУ Валерію Гонтареву та інших відомих українців. Серед лауреатів – захисники України, священники, рятівники, меценати, митці, медійники, спортсмени – усі, хто рятував та прославляв нашу країну протягом цих надзвичайно бурхливих років: оборонці «Азовсталі», Герой України Дмитро Коцюбайло, Герой України Олександр Мацієвський, патріарх Любомир Гузар, жінка-парамедик «Тайра», журналіст Віталій Портников, підприємець Олексій Вадатурський, тенісистка Еліна Світоліна, засновниця батальйону «Госпітальєри», народна депутатка від «ЄС» Яна Зінкевич, лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв та інші (живі і мертві), завдяки кому Україна витримала у найкритичніші моменти російської агресії.

Читайте також: Із приводу психозу 20 травня.

До речі

NV створив перелік 100 людей десятиліття у три етапи:

1. Звернувся до 47 експертів із різних сфер – військових, волонтерів, бізнесменів, топ-менеджерів, лідерів громадської думки, представників культури і журналістів – та попросив назвати українців, які, на їхню думку, визначали історію країни від 2014-го по нинішній час. Учасники опитування могли назвати імена будь-кого із співвітчизників, окрім самих себе. У підсумку експерти назвали NV 175 осіб.

2. Одночасно редакція запустила опитування на сайті NV. ua, у якому видатних співвітчизників, гідних називатися Людьми десятиліття, міг назвати кожен читач сайту. Таким чином було створено ще один список із 207 осіб.

3. Спираючись на ці два списки, члени редакційної колегії NV із урахуванням власної думки сформували фінальний список 100 людей десятиліття.

Церемонія NV нагадувала «оскарівську».
Церемонія NV нагадувала «оскарівську». 
Telegram Channel