Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У селищі на Волині відкрили Алею пам’яті та слави полеглих Захисників громади

Кожен житель та гість громади зможе зупинитись біля світлин Героїв та вшанувати їхню пам’ять.

Фото: Фейсбук.

У селищі на Волині відкрили Алею пам’яті та слави полеглих Захисників громади

У День Героїв у селищі Ратне біля білборду «Герої Небесної Сотні», Пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям, Пам’ятника нескореному борцю за волю України Тарасу Шевченку відбулося урочисте відкриття Алеї пам’яті та слави полеглих Захисників громади

На героїчній алеї розміщено портрети-світлини 32-х воїнів Ратнівщини, які загинули, захищаючи Україну.

Про це інформують у Ратнівській селищній раді.

Віднині кожен житель та гість громади зможе зупинитись біля світлин Героїв, вшанувати їхню пам’ять та подякувати за подвиг і жертовність.

У відкритті алеї взяли участь рідні та близькі загиблих воїнів. До заходу долучилися Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, керівник апарату Ковельської військової адміністрації Степан Топольський, депутати та працівники Ратнівської селищної ради, представники трудових колективів, організацій та установ селища, військовослужбовці, духовенство та небайдужі жителі громади.

Під час виконання Державного Гімну України почесне право підняти Державний прапор України було надано штаб-сержанту Павлу Михальчуку та старшому сержанту Івану Назаруку.

На відкритті згадали імена кожного загиблого воїна та дали автоматні залпи в пам’ять про них.

«Третій рік безжальної кровопролитної страшної війни. Третій рік болю і смутку. Кожного дня гинуть наші хоробрі воїни. До нашої громади  на щиті повернулися тридцять два Герої. Сьогодні, відкриваючи Алею пам’яті та слави полеглих Захисників громади, ми відчуваємо невимовний біль  разом з рідними загиблих. Це місце повинно стати нагадуванням кожному із нас  про подвиг наших Героїв. Ми повинні усвідомити, що це ціна за нашу свободу, ціна за мирні ранки і спокійні ночі. Ми повинні завжди пам’ятати подвиг полеглих наших воїнів та підтримувати рідних загиблих Захисників. Найбільше наше бажання, щоб ця Алея не збільшувалася. Ми вдячні рідним Героїв за виховання справжніх патріотів України. Нехай на нашу Україну прийде мир і спокій» - зазначив під час відкриття Алеї голова громади Віталій Бірук.

Зі словами скорботи, вдячності та шани до рідних та близьких  загиблих Героїв, місцевої влади, ратнівчан та гостей селища звернувся керівник апарату Ковельської військової адміністрації Степан Топольський. У своєму виступі промовець передав щирі співчуття родинам загиблих Захисників від імені начальника Ковельської військової адміністрації Ольги Черен, голови  Ковельської районної ради В’ячеслава Шворака та зазначив, що відкриття зусиллями всієї громади  Алеї пам’яті і слави новітнім  Героям України – свята та священна справа. Також висловив слова щирої вдячності кожному жителю громади, хто своєю невтомною сумлінною працею, своїми донатами допомагає Збройним силам України, щоб найшвидше наблизити довгоочікуваний день Перемоги .

Хвилиною скорботного мовчання учасники зібрання вшанували пам’ять славних воїнів Ратнівської громади і всіх загиблих синів та дочок України, які віддали свої життя у боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини.

Рідні та близькі загиблих Захисників поклали квіти до пам’ятних світлин полеглих Героїв громади, керівництво громади, керівники закладів. установ та організацій, жителі громади- до стели «Алея пам’яті та слави полеглих Захисників громади».

У виконанні аматорських колективів комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради прозвучали зворушливі тематичні твори на честь світлої пам’яті полеглих воїнів.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У громаді на Волині відкрили Алею Пам'яті Героїв.

Реклама Google

Telegram Channel