Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Лісівники Волині провели масштабні тренувальні збори

24/7 – на контролі кожен клаптик лісів Рівненщини та Волині.

Фото: facebook.com.

Лісівники Волині провели масштабні тренувальні збори

Літо для лісівників – це час цілодобових патрулів, максимальної мобілізації зусиль, інформаційно-роз’яснювальної роботи та навчань

23 травня відбулися масштабні тренувальні збори пожежних екіпажів філій Поліського, Столичного та Подільського лісових офісів ДП «Ліси України» за участі голови Держлісагентства Віктора Смаля.

Про це пише Поліський лісовий офіс.

Відпрацьовували необхідні навики на базі філії «Звягельське лісове господарство» Столичного лісового офісу. Під час цих навчань відбувся детальний розбір сценаріїв боротьби з вогнем за найбільш несприятливих умов.

У філіях Поліського лісового офісу – 36 лісових пожежних станцій. Для виявлення та боротьби з лісовими пожежами є 134 пожежних автомобілі; 125 телевізійних систем спостереження за лісовими масивами, які об’єднані в єдину трирівневу систему; створено 1160 пірсів для забору води; перекрито 1036 другорядних доріг металевими шлагбаумами; влаштовано мінсмуг 3500 км та проведено догляд за смугами 8700 км.

Постійними є рейди лісовими масивами. Вже цього року працівники лісової охорони оштрафували 27 осіб за ст. 77 (порушення правил пожежної безпеки).

Крім того, працівники філій постійно навчаються та проводять спільні тренування з рятувальниками, доукомплектовано вакантні посади працівників лісових пожежних станцій кваліфікованими спеціалістами та проведено перевірку стану готовності філій до пожежонебезпечного періоду.

Значно полегшує роботу і допомагає сучасна техніка. Ліси Волині та Рівненщини зараз – під 100% відеонаглядом, 24/7. За останні роки системи відеоспостереження не лише додавалися, а й осучаснювалися. Камери замінювалися із аналогових та цифрові, якість зображення яких у рази вища.

На протипожежні заходи у ДП «Ліси України» спрямовують значні ресурси. Але це виправдано. Лісівники знають, що у випадку пожежі втрати будуть у рази вищими. Варто пам’ятати також: у вогні гине все живе – тварини, птахи, комахи.

Все це в комплексі – безпека лісів, які на Волині займають 34% площі області та 36% – на Рівненщині.

Це однозначно вагомий показник. І привід для гордості, потенціал та стратегічний державний ресурс, відповідальність за збереження якого стовідсотково взяли на себе лісівники.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як лісівники Волині вирощують ліс у розсадниках.

Реклама Google

Telegram Channel