Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Уже скоро Україна молитиметься проти велетня з Норвегії

Довбик чи Сьорлот: хто з них стане найкращим бомбардиром і отримає «Трофей Пічічі»?

Фотоколаж із сайту football24.ua.

Уже скоро Україна молитиметься проти велетня з Норвегії

Якщо сьогодні 28-річний форвард «Вільярреала» не заб’є, то 26-літній українець Артем Довбик стане найкращим бомбардиром іспанської Ла Ліги

Вчора «Жирона» в останньому турі Ла Ліги розгромила «Гранаду», яка вже вилетіла з Ла Ліги, з рахунком – 7:0, а укрїнський форвард Артем Довбик оформив хет-трик.

Це дозволило українцеві дістатися до позначки у 24 голи і випередити на один м'яч Александера Сьорлота з Норвегії в гонці найкращих бомбардирів.

Ла Ліга 2023/24. 38-й тур. 24 травня. «Жирона» – «Гранада» – 7:0 (1:0 – Ерік Гарсія, 30 хв.; 2:0 –Циганков, 33; 3:0 – Довбик, 44, з пен.; 4:0 – Циганков, 54; 5:0 – Довбик, 75; 6:0 – Стуані, 78; 7:0 – Довбик, 90, з пен.).

Відеоогляд матчу – тут.

«Ми дуже хотіли допомогти Довбику стати найкращим бомбардиром. Тепер подивимося, що Серлот покаже у матчі «Вільярреала» проти «Осасуни». Мені шкода тренера «Гранади» Сандовала. Я чудово розумію, що означає переживати важкі часи та вилітати, – заявив  після матчу головний тренер «Жирони» Мічел і наголосив: – «Ми поважаємо суперника, але Довбику потрібен приз найкращому бомбардиру. Артем хоче цей статус, усі ми хочемо цього. Тож наші вибачення Гранаді».

Фотоскрін із сайту sport.ua.
Фотоскрін із сайту sport.ua.

 Вже о 15:00 «Вільярреал» на виїзді грає проти «Осасуни». Тож будемо вболівати, щоб велетень із Норвегії (зріст Александра Сьорлота – 194 см) не забив жодного голу. Але навіть якщо і одного разу відзначиться, то приз – «Трофей Пічічі» – розділять між двома гравцями, яких визнають найкращими бомбардирами іспанської Ла Ліги.

До речі, в матчі проти «Гранади» два голи забив ще один українець – півзахисник Віктор Циганков. Також і Віктор, й Артем мають у своєму активі по асисту.

Завдяки цій перемозі «Жирона» набрала 81 очко, завершивши кампанію на 3-му місці. «Гранада» завершила сезон на 19-й позиції з 21 пунктом і вилетіла з елітного дивізіону Іспанії.

Турнірна таблиця іспанської Ла Ліги на ранок 25 травня. Фотоскрін із сайту sport.ua.
Турнірна таблиця іспанської Ла Ліги на ранок 25 травня. Фотоскрін із сайту sport.ua.

 Читайте також: Завтра на Волині у Ківерцях, Тростянці і Нововолинську буде дуже-дуже гучно (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel