Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Луцьку в обласній лікарні відкрили баклабораторію

На 300 квадратних метрах нового відділення втілено усі стандарти безпеки і контролю.

Фото: facebook.com.

У Луцьку в обласній лікарні відкрили баклабораторію

Відділення інфекційного контролю вирішуватиме одночасно кілька важливих завдань: попередження інфекційних хвороб та лікарняних інфекцій, визначення чутливості до різного типу антибіотиків, рівня стерильності біологічних рідин, що своєю чергою суттєво підвищить ефективність антимікробної терапії та знизить ризики антибіотикорезистентності

Новостворений підрозділ оглянули сьогодні голова обласної ради Григорій Недопад, його заступник Григорій Пустовіт, заступник очільника наглядової ради медустанови, депутат Ігор Лех, начальник ОВА Юрій Погуляйко та керівник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

«Досі цю послугу ми закуповували в іншого медичного закладу. Проте у лікарні нашого рівня за вимогами НСЗУ має бути власна баклабораторія. І якщо раніше для отримання результату потребувався тиждень, то тепер ідентифікувати збудники та визначати його чутливість можна буде за добу-дві, що сприятиме швидкому призначенні антибіотикотерапії. Крім того відкриття бактеріологічної лабораторії дозволить повністю відповідати статусу «Чиста лікарня - безпечна для пацієнта», - розповів керівник обласної клінічної лікарні Олександр Дудар.

На 300 квадратних метрах нового відділення втілено усі стандарти безпеки і контролю, встановлено новітнє лабораторне обладнання, навчено персонал. На реконструкцію та обладнання знадобилося понад пів року і майже 9 мільйонів гривень. 4,4 мільйони забезпечив обласний бюджет на закупівлю устаткування, 2,4 млн грн – кошти лікарні, які спрямували на придбання медичних меблів та інструментарію, ще 2 млн грн – це партнерська підтримка компанії «Ормед» на ремонтні роботи.

«Я щиро дякую усім за спільний внесок у цю дуже важливу справу. Її результат – це якісна послуга, безпечне лікарняне середовище, а ще економічна доцільність, оскільки вдасться суттєво скоротити час, інтенсифікувати ліжкообіг і пролікувати більшу кількість пацієнтів», - запевнив Олександр Дудар. Він також поділився планами через систему тендерних закупівель пропонувати послугу з бактеріологічних досліджень іншим медичним установам області.

«За оснащенням ця лабораторія напевно найсучасніша на західних теренах. І я щиро вітаю персонал лікарні з черговим, але не останнім успішно реалізованим інноваційним проєктом. Це ще один крок до надання якісної і безпечної меддопомоги. Не слід легковажити й економічним ефектом у цей скрутний час: кошти, вкладені у це відділення, цілком можуть окупитися упродовж 3 років й надалі приносити лікарні додаткові асигнування», - підсумував голова Волиньради Григорій Недопад.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Камінь-Каширщині відзначили кращих поліцейських офіцерів громади.

Реклама Google

Telegram Channel