Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Волинські медики «екстренки» привезли виграний реанімобіль з чемпіонату (Відео)

Так тримати!

Фото: suspilne.media.

Волинські медики «екстренки» привезли виграний реанімобіль з чемпіонату (Відео)

Працівники Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф зустрічали в Луцьку колег після їхньої перемоги на чемпіонаті України з кульками, оплесками та словами вітань

Як розповів лікар з медицини надзвичайних ситуацій Олександр Бучинський, упродовж двох днів відбулося вісім етапів, на котрих медики надавали допомогу в різних ситуативних обставинах.

Про це пише Суспільне.

«Ось наш приз, кубок і позаду нас нова швидка. Були різні ситуативні задачі, максимально наближені до реальних, як звичайний виклик наш. Була і реанімація новонароджених і дорослий критичний стан, і дитячий. Масовий випадок, де за легендою був приліт по базі, де було декілька постраждалих», — сказав медик.

Всі завдання мали свій рівень складності, зазначила парамедикиня відділу медицини катастроф Анастасія Сіжук, але найтяжче було розпочати.

«Перший етап завжди такий хвилюючий і ми почали гарно, я вважаю і далі всі етапи пішли у нас легше, ніж перший», — розповіла медикиня.

У складі журі конкурсу був директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Волині Анатолій Каленюк. З його слів, кожне таке змагання — це досвід.

Також він пригадав, як йому разом із двома фельдшерами та водієм довелося працювати на деокупованих територіях. Анатолій Каленюк додав: картина була жахливою.

«Була сформована бригада і ми відправились допомагати на деокупованій території Херсонської області. Люди без медичної допомоги, без екстреної медичної допомоги — це точно. Немає ні фельдшерів, ні фапів, нічого не працює, немає можливості купити ліки. Люди просто сиділи в погребах», — додав він.

Лікар з медицини невідкладних станів Аркадій Шостак мав досвід служби у війську: його призвали на військову службу у березні 2022-го. Під час служби, з його слів, дві отримував поранення. Зараз він демобілізований за віком і повернувся до роботи в «екстренці».

«Найважче — коли не можна евакуювати поранених: коли посилаєш медицину по них, підбивають, ідуть втрати. Поранення було «Ураган», вистрелив і касетою пробило руку мені. Друге поранення отримав в липні при наступі на Роботине: було пошкодження барабанної перетинки, струс головного мозку», — сказав медик.

Директор центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль розповів, що робота медиків у мирний час і воєнний — це надзвичайно дві великих різниці.

«Зараз ми виїжджаємо не тільки для надання медичної допомоги нашим громадянам Волинської області, а дуже багато є викликів до внутрішньопереміщених осіб. Також велика частина роботи у нас зараз — це зустріч санітарних поїздів, перевезення військових, але все це ми готові робити, аби пришвидшити нашу перемогу», — додав Володимир Шмаль.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку в обласній лікарні відкрили баклабораторію.

Реклама Google

Telegram Channel