Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Помер керівник агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко

Олександр Мартиненко.

Фото Укрінформ.

Помер керівник агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко

На 64-му році життя помер засновник та керівник інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко

 «Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» з великим сумом повідомляє про смерть засновника й голови агентства Олександра Мартиненка в Києві у вівторок», - йдеться у повідомленні егентства.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та близьким Олександра Мартиненка.

«Щойно дізнався про смерть засновника і багаторічного голови агентства «Інтерфакс-Україна», заслуженого журналіста України Олександра Мартиненка. У наш час важливо доносити правду та бути її рупором, тому смерть Олександра Владленовича – це втрата для всієї України. Він пройшов значний і складний шлях в українській журналістиці, переживав із нею та всією Україною як хороші, так і дуже складні часи. Проте плоди його праці назавжди залишать його в історії України та пам’яті українців. Мої співчуття рідним та близьким і вічна пам’ять Олександру Владленовичу», - зазначив Зеленський у Телеграмі.

Олександр Мартиненко народився 22 серпня 1960 року у місті Харкові. Закінчив економічний факультет Харківського державного університету.

Працював молодшим науковим співробітником кафедри планування народного господарства Харківського держуніверситету (1987-1990 рр.), кореспондентом, редактором відділу газети «Орієнтир Діп» (1990-1992 рр.), головним редактором агентства «Харків-новини» (1992 р.), президентом агентства «Інтерфакс-Україна» (1992-1998 рр.), заступником глави (1991 р.) та консультантом (2001 р.) Адміністрації Президента України, прессекретарем Президента України (1998-2001 рр.); від 2003 року — генеральний директор «Інтерфакс-Україна»

Реклама Google

Telegram Channel