Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На Волині 20 ЦНАПів мають «мобільні цифрові валізи»

Цифрова валіза забезпечує можливість роботи адміністратора ЦНАПу за межами центру.

Фото: Фейсбук.

На Волині 20 ЦНАПів мають «мобільні цифрові валізи»

А саме: у центрах надання адмінпослуг Ратнівської, Камінь-Каширської, Головненської, Локачинської, Олицької, Велицької, Маневицької, Ковельської, Поромівської, Горохівської, Вишнівської, Володимирської, Голобської, Зимненської, Луцької, Любешівської, Любомльської, Нововолинської, Смідинської та Шацької громад.

«Доступність державних послуг є дуже важливою для кожного мешканця регіону. А для нас важливо в умовах цифровізації держави її забезпечувати. Однією з таких інституцій, що допомагає реалізувати доступність є центри надання адміністративних послуг», – зазначила під час брифінгу ОДА Вікторія Левчук, заступниця голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).

Про це інформує Волинська ОВА.

У травні поточного року ще 10 ЦНАПів області отримали «мобільні цифрові валізи» – пересувні робочі місця адміністраторів центрів.

«Це не є результатом дня. Це результати місяців клопіткої роботи. Це проєкт відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОДА та Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції», – сказала заступниця голови ОДА.

«Цифрова валіза забезпечує можливість роботи адміністратора ЦНАПу за межами центру. Тобто він виїжджає до людей з особливими потребами, людей старшого віку, ветеранів. Це дуже важливий безбар’єрний момент. До речі, кейс може працювати близько шести годин без підживлення», – додала посадовиця.

У кожній валізі є: ноутбук, сканер, принтер, вебкамера, зчитувач безконтактних карток із паспортними даними, мобільний модем та інші необхідні речі для надання волинянам усіх державних послуг.

«Ми продовжуємо роботу в цьому напрямку і наша ціль – забезпечити усі ЦНАПи області цифровими валізами», – зауважила Вікторія Левчук.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Понад дві тисячі військовозобов’язаних оновили дані через волинські ЦНАПи.

Реклама Google

Telegram Channel