Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
На Волині просять народну депутатку проїхатись «нічийним» мостом

Жительки Березич дуже сподіваються, що бодай якось на цю ситуацію вплине народна депутатка Ірина Констанкевич.

Фото із сайту novezittya.com.ua.

На Волині просять народну депутатку проїхатись «нічийним» мостом

Їхати мостом через Стохід у Березичах на Любешівщині Камінь-Каширського району все небезпечніше. Адже він перебуває в аварійному стані. І невдовзі взагалі може стати непроїзним...

Тож не дивно, що місцева громада продовжує стукати в різні кабінети з надією знайти допомогу у вирішенні наболілої проблеми.

Зокрема, днями до редакції «Нового життя» навідалися жительки Березич Ніна Капець, Ольга Шпанчук і Тетяна Дубровська, котрі від імені всіх односельців вирішили звернутися до народної депутатки Ірини Констанкевич.

Бо ж, як розповіли жінки, у селищній раді для них повідомили те, що й завжди: міст – ні на чиєму балансі. Відповідно, кошти на його ремонт виділити не можна. Тому люди шукають інші шляхи фінансування.

«Ми запрошуємо її до нас у гості. Можливо, тоді, коли вона на власні очі побачить нашу проблему, то допоможе у її вирішенні», – кажуть Ніна Капець, Ольга Шпанчук і Тетяна Дубровська.

Бо ж, наголошують, міст – єдиний шлях до сільських полів, на пасовище. Цією ж дорогою усій місцевій громаді найкраще добиратися, їдучи до Любешова чи до обласного центру.

Жительки Березич дуже сподіваються, що бодай якось на цю ситуацію вплине народна депутатка Ірина Констанкевич.
Жительки Березич дуже сподіваються, що бодай якось на цю ситуацію вплине народна депутатка Ірина Констанкевич. Фото із сайту novezittya.com.ua.

 «Але невдовзі ми не зможемо перетинати Стохід, бо міст може обвалитися, оскільки перебуває у вкрай аварійному стані. Куди ми вже тільки не зверталися з приводу цієї проблеми. Але відповідь одна: міст – нічийний, бо не перебуває на жодному балансі. Але ж тоді виходить, що і ми, люди, – нічийні, нікому не потрібні… Розуміємо, що війна, що кошти потрібно спрямовувати першочергово на армію. Можливо, колись, як настане мир, у нас побудується великий міст. Але ж і тепер просимо не залишати нас відділеними від світу та бодай трохи посприяти у вирішенні нашої проблеми», –просять депутатку Верховної Ради від нашого округу березичівці.

Це звернення «Нове життя» надіслало пресслужбі Ірини Констанкевич. І днями ми отримали відповідь, що Ірина Мирославівна вже відреагувала та дала доручення розібратися у ситуації й за можливості її вирішити. А на засіданні сесії селищної ради, котре відбулося 28 травня, проблему порушив депутат, помічник Ірини Констанкевич Сергій Неймарк.

На це начальник Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності селищної ради Сергій Фесик повідомив, що вони давно вивчають дане питання. І задіяти на ремонт цього об’єкта бюджетні кошти дійсно не можна, оскільки він дійсно не перебуває ні на чиєму балансі.

Ми працюємо над пошуком шляхів вирішення проблеми, спонсорів, котрі допомогли би фінансово. Тобто, це питання постійно на нашому контролі. Але й місцеве населення теж не має стояти осторонь, а повинне посприяти у ремонті моста. Наразі ж найправильнішим варіантом було би його повністю розібрати і по-новому скласти»,  – висловив позицію Сергій Іванович.

Тож зрештою на сесії ухвалили рішення створити робочу групу, куди ввійдуть депутати, фахівці селищної ради, котра працюватиме над пошуком шляхів ремонту чи будівництва нового моста із залученням до цього місцевої громади та спонсорів.

Читайте також: На Волині хулігани «бурхливо відпочили» на чужій дачі.

Реклама Google

Telegram Channel