Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Гроші забрали в місцевого самоврядування. Де дрони?»

Волинь-нова

«Гроші забрали в місцевого самоврядування. Де дрони?»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, у відповідь на ракетно-бомбові удари російських нацистів по Харкову закликав партнерів дозволити бити їхньою зброєю по території росії:

 

 «Знаємо всі райони запуску російських ракет і бойових літаків. Знищити цю терористичну силу, а отже, врятувати тисячі життів і гарантовано зупинити розширення війни – це суто політичне рішення. Рішення, яке потрібно ухвалити».

Богдан БУТКЕВИЧ, журналіст, про ракетний удар, завданий росіянами по відомому книжковому видавництву Vivat у Харкові (загинуло 7 людей):

 

 «Коли чергова тупорила або зловмисна гниль почне розповідати про «неважно, на каком языке» – показуйте це фото друкарні Vivat у Харкові… Де друкувалися якраз україномовні книги. За що по ній і прилетіли ракети. Саме за це – і ні за що інше. Кожного разу, коли ви говорите рашистською говіркою – ви допомагаєте тим нелюдам, які випустили ракети. По українській мові й книзі. Кожного разу, коли берете рашистську книгу чи говорите їх балачкою – ви даєте зайвий привід потворам вважати, що якщо вони розбомблять всіх «радикалів», які читають–говорять українською, 
решту можна знов оголосити рашистами».

Сергій ФУРСА, блогер, про мобілізацію:

 

 «Навіть якщо ви думаєте, що українській владі давно час піти на перемовини – це не скасовує мобілізації. Бо за стіл перемовин можна сідати тільки із сильною позицією. І путін, якщо буде бачити, що в українській армії нікого немає, навряд чи навіть подумає домовлятися. Тому перемовини не скасовують мобілізації».

Олександр НАСТЕНКО (позивний «Флінт»), воїн ЗСУ, Герой України, командир групи ударних безпілотників, про те, що відчуває, коли знищує загарбників:

 

 «На війні, напевно, не думаєш так, як ти когось убиваєш. Ти просто знищуєш, ліквідовуєш противника – і все. Я не розглядаю їх як якусь живу істоту, котра думає, любить, живе, я розглядаю це як загрозу, що прийшла до мене. І не якась вигадана, а конкретна загроза, котра прийшла з автоматом убивати наших хлопців і дівчат, і все...
Буває поблажливість. У нас був випадок, коли ми дроном узяли в полон росіянина. Ви бачили, напевно, це відео, коли він упав на коліна… Мабуть, ми – люди інші. Ось вони, незважаючи на те, що в них є можливість зберегти наших хлопців, – вони ж їх розстрілюють».

Олексій ГОНЧАРЕНКО, народний депутат від «Європейської Солідарності», про чутки, нібито в росіян дронів уже в десять разів більше, ніж у нас:

 

 «Нам казали: заберемо гроші місцевого самоврядування – будуть дрони. Гроші забрали в місцевого самоврядування. Де дрони? Нам багато чого казали, а далі продовжують волонтери забезпечувати фронт дронами. Так має бути? Ні».

Віктор ТРЕГУБОВ, журналіст, капітан ЗСУ, про те, чому на офіційних майданчиках важливо не казати на росіян «орки», «лапті», «русня» тощо:

 

 «Ненавидіти ворога можна чистою мовою. Ненависть від цього не зменшується. Скоріш навпаки – кривляння знижує градус і додає відтінок несерйозності. Держава-окупант, російська агресія, російські воєнні злочини, геноцид українців – це сильні слова, повні зневаги та ненависті. «Лаптєорки путіна» – це кривляння. Саме тому ми вимагаємо від урядів світу визнати путіна військовим злочинцем, а не «лаптєорком» та засранцем. Окрім зневаги до ворога, важливо мати самоповагу».

Віктор АНДРУСІВ, публіцист, про те, як вести переговори з росією в умовах, коли вона не дотримується жодних домовленостей:

 

 «В цій ситуації єдиним правильним рішенням має бути ведення переговорів з Китаєм. Саме завдяки Китаю росія поки не рухнула, і його вплив на економічні та в перспективі політичні процеси там буде тільки зростати. На відміну від кремля, Китай договорів дотримується, оскільки інакше рухне вся його міжнародна система торгівлі. Тому якщо в рамках переговорів Китай буде їхнім важливим учасником і братиме на себе зобов’язання – це єдина умова, завдяки якій можна досягнути якогось сталого результату переговорів із путіним».

Радослав СІКОРСЬКИЙ, міністр закордонних справ Польщі, підтримав пропозицію дозволити Україні завдавати удари західною зброєю по території рф:

 

 «Ударів по українській електромережі, по зернових терміналах і газосховищах, по цивільній інфраструктурі завдають росіяни, їхня операція проводиться зі штабу в Ростові-на-Дону. Окрім того, що росія не використовує ядерну зброю, вона нічим себе не обмежує».

Реклама Google

Telegram Channel