Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На Волині у час війни і деякі дівчата хочуть бути зі зброєю на «ти»

Під час проведення занять з основ національного спротиву у Нововолинську.

Фото Ігоря ЛІСОВОГО.

На Волині у час війни і деякі дівчата хочуть бути зі зброєю на «ти»

У громадах Володимирського району відновлені військові навчання з основ національного спротиву. Днями вони відбулися у Нововолинську  

Інструктори навчального центру  при Володимирській районній раді Андрій Оніщук  і Євген Дячук дали високу оцінку діям членів громади і їх участі у здобуванні військових навичок. 

На початку лютого 2022 року голова районної ради Віктор Хиць, його заступник Андрій Оніщук  розповідали журналістам про їхні конкретні дії стосовно  виконання  закону України «Про основи національного спротиву», створення бригади територіальної оборони. А вже наприкінці місяця була війна, і організаторам тієї пресконференції довелося все задумане цілодобово реалізовувати в бойових умовах. 

Директор навчального центру Євген Дячук та координатор-куратор центру територіальної оборони, заступник голови Володимирської районної ради Андрій Оніщук свої  військові навички два роки передають солдатам, цивільному населенню. 

На жаль, окремі керівники громад мало уваги приділяють цій важливій складовій оборони – на заняття присилають школярів, студентів. 

– У першу ніч повномасштабного вторгнення ми з Андрієм взяли приготовлені наплічники й пішли воювати, – згадує Євген Дячук. – Спочатку навчали воїнів  у нашій області, далі  перебували у розпорядженні навчального центру сил територіальної оборони. Практично пройшли всю лінію зіткнення від півночі до півдня. Прибували на передову, знайомилися з особливостями ведення бойових дій ворогом, і вже тоді проводили конкретні заняття, розробляли методички, які прислужилися  сотням воїнів і цивільних, бо і для цієї категорії проводимо заняття. У Нововолинську міський голова Борис Карпус, держслужбовці дуже відповідально ставляться  до навчань, щоразу зростає кількість охочих. У кожній громаді ми працюємо два рази в місяць, у шахтарському місті – по четвергах. На жаль, окремі керівники громад мало уваги приділяють цій важливій складовій оборони – на заняття присилають школярів, студентів. 

На цей раз у Нововолинську Євген Дячук і Андрій Оніщук провели заняття  з виконання вправ зі зброєю, підготовки і ведення  вогню й основ тактичної медицини в  бойовій обстановці. Все проходило чітко, із великою активністю оволодіння всіма учасниками теорією і практикою. 

Слід віддати належне інструкторам: рівень пояснень був дуже доступний, до дрібниць все показували й уточнювали. Паралельно розповідали факти з бойових  практик. Було не лише повчально, а й цікаво. 

Алла ЛІСОВА.

Читайте також: На Львівщині 6 крилатих ракет влучили у три обʼєкти критичної інфраструктури: є постраждалі.

Реклама Google

Telegram Channel