Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Перевірку на безбар'єрність Луцьк не пройшов (Відео)

Шлях до Луцького замку став катастрофою.

Фото: facebook.com.

Перевірку на безбар'єрність Луцьк не пройшов (Відео)

Місяць тому в рамках шоу «Відвал ніг» Дмитро Монатик разом із блогером і протезованим військовим Олександром Тереном досліджували доступність популярних локацій у Луцьку

Результат – над питанням безбар’єрності у Луцьку ще потрібно багато працювати.

Про це пише misto.media.

На кріслі колісному самостійно виїхати із Сіті-парку ні Монатику, ні більш досвідченому керманичу Терену не вдалося. Попри те, що облаштовані спеціальні доріжки, скористатися ними — фізично неможливо. Навіть, якщо поруч є людина, яка підпихатиме, це зробити вкрай важко.

Не змогли потрапити у ресторан «Культ» на проспекті Волі: заїзду для крісел колісних немає.

Те саме — у «Львівській майстерні шоколаду». Щоправда, всередину таки потрапили завдяки допомозі трьох людей. Вбиральня у закладі (попри просторі зали поруч) виявилась дуже тісною та абсолютно не інклюзивною.

Шлях до Луцького замку став катастрофою: від парковки до каси добиралися 15 хвилин і постійно застрягали колесами поміж історичною бруківкою. Жодної спеціально облаштованої доріжки на цьому шляху немає. Як і доступу до будь-яких локацій у самому замку.

Приємним винятком став Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. (https://msumk.com/) Доступ є не тільки посеред галерей, а й між поверхами. Навіть окрема зала, де створюють найбільшу картину у світі «Космогонія», має спеціально облаштований ліфт для кращого огляду.

Наприкінці шоу підсумували, що окрім показаного, «не знайшли жодної безбар’єрної локації».

Тим не менше, Терен і Монатик погодились, що Луцьк — топ і є приємним відкриттям. Адже окрім, побачили перспективи Луцька.

Під час огляду міста познайомились із запланованими проєктами, які незабаром стартують: кафе суспільного впливу misto.cafe та креативний хаб «Або Або», послухали про перше урбаністичне дослідження Urban Vision Lutsk, а також прогулялись тематичною середньовічною екскурсією і спробували себе у ролі кликунів.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Завтра у місті на Волині випускники закружляють у вальсі на останньому дзвонику.

Реклама Google
 

Telegram Channel