Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Волинську спортсменку-дефлімпійку привітали з високими досягненнями

22-річна Анастасія лижним спортом займається лише 5 років та вже стала багаторазовою чемпіонкою України з лижних перегонів та кандидатом у майстри спорту України.

Фото: Фейсбук.

Волинську спортсменку-дефлімпійку привітали з високими досягненнями

Лижниця Анастасія Смідюк вперше представляла Волинь на зимових Дефлімпійських іграх

Зі спортсменкою та її наставником Миколою Білерою зустрівся голова обласної ради Григорій Недопад.

Про це інформує Волинська обласна рада.

До вітань також долучились очільники освітніх та спортивних закладів, де вона навчалась та виховувалась. А саме, ректорка Академії рекреаційних технологій і права, депутатка облради Людмила Стасюк, директор Луцького ліцею №15 Олег Гребенюк та керівник ОДЮСШ для осіб з інвалідністю Андрій Рожок.

Очільник регіонального центру фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», голова постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту Віктор Галан-Влащук розповів, що 22-річна Анастасія лижним спортом займається лише 5 років та вже стала багаторазовою чемпіонкою України з лижних перегонів та кандидатом у майстри спорту України з лижних перегонів серед осіб з порушеннями слуху. «Найбільше досягнення Анастасії - виступ на ХХ зимових Дефлімпійських іграх. Вона впевнено трималась у п'ятірці лідерів та фінішувала п'ятою на дистанції 5 км і повторила свій успішний виступ уже на дистанції 10 км. Це високе досягнення для нашої області, адже за всю історію незалежності волинські спортсмени жодного разу не були учасниками Дефлімпіади», - наголосив він.

Анастасія Смідюк охоче поділилась своїми враженнями від участі у найавторитетнішій світовій першості. «Організатори Дефлімпіади раділи кожному успіху українських спортсменів, підтримували нас та постійно цікавились безпековою ситуацією в нашій країні», - розповіла вона.

Голова Волиньради Григорій Недопад подякував спортсменці та її тренеру за хороший результат у престижних світових змаганнях. «Ми усіляко намагаємось підтримувати та розвивати спорт навіть попри обмеженість бюджетного фінансування в умовах війни. Впевнений, наші захисники радіють позитивними новинами зі свого, міста, села чи регіону. Для них важливо знати заради чого вони воюють», - підкреслив посадовець.

Він також вручив найвищі відзнаки обласної ради Анастасії Смідюк, а також керівникам навчальних закладів, у яких здобувала освіту спортсменка - Луцького ліцею №15 та Академії рекреаційних технологій і права. Голова обласної ради подякував освітянам за створення безперервного і якісного інклюзивного освітнього процесу для волинської дефлімпійки.

Ректорка Академіїі, депутатка облради Людмила Стасюк розповіла, що Анастасія Смідюк цьогоріч є випускницею бакалаврату за спеціальністю «Фізична культура і спорт». «У нас навчається чимало студентів з різними нозологіями, які мають високі досягнення у спорті. Ми організовуємо для них увесь супровід навчального процесу, готуємо спеціальні програми підготовки, адже є певна специфіка роботи із такими категоріями студентів, у нас вона налагоджена. Ми дуже радіємо успіхам наших студентів і завжди раді їх підтримати», - зауважила вона.

Дефлімпійка своєю чергою подарувала усім присутнім сувеніри, які привезла з Дефлімпіади. Голова обласної ради також анонсував, що за підсумками виступів як вдячність від волинської громади у новому бюджетному році Анастасія Смідюк та її тренер Микола Білера отримають грошову винагороду у розмірі 50 тисяч гривень.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинська метальниця молота Ірина Климець про підготовку до Олімпійських ігор.

Реклама Google

Telegram Channel