Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Інтелектуальна вікторина з Волині: «Подайте мені, будь ласка, книгу…»

А вам слабо відгадати заховане?

Фото із сайту volyn.com.ua.

Інтелектуальна вікторина з Волині: «Подайте мені, будь ласка, книгу…»

Переконаний, тепер більшість із вас продовжить далі цю фразу. А от коли треба було дати відповідь на завдання, то лише одиниці впорались із цим. Що, у загальному підсумку, – й відіграло вирішальну роль при визначенні весняного переможця нашого інтелектуального конкурсу

Але, за правилами вікторини, насамперед ми нагадаємо завдання, на яке оголошуємо відповідь.

«Гранатобуз із секретом–15» (2024)

Сьогодні ми заховали предмет жіночої статі. Жахливий. Про неї ви точно чули, але не факт, що тримали в руках. Бо у вас вдома її нема. Хоча не в одного з нас в Україні не раз виникала думка потримати її в руках. І не просто потримати... А наштовхнула на запитання про цей предмет жіночої статі назва недооціненого фільму дуже знаменитого режисера.

Асоціативний ряд, пов’язаний із кіно: «Добрий вечір!»; який житель пустелі не п’є; коханий пані Сірко; одна з найвідоміших для нас трійць; ресторан-рослина; тварина-закуска; кого треба знати в обличчя; усміхатись не за гроші; пісня про старшу сестру Інтернету.

Що за предмет ми заховали?

Щоб завести вас, як Іван Сусанін поляків у непрохідні болота, хоча і цей історичний факт, стверджують дослідники, росіяни вигадали (кажуть, Сусанін є результатом «народної трансформації» іншої, документально підтвердженої історії – героїчної смерті українця Микити Галагана, учасника Корсунської битви 1648 року, який добровільно потрапив у полон, щоб під тортурами видати ворогу дезінформацію про кількість і розташування військ Хмельницького та завести «річпосполитські» війська в засідку), мені довелося переглянути старий фільм «Дайте книгу скарг» (1965). У цій маловідомій стрічці Ельдара Рязанова яскраво проявили себе зіркові актори Олег Борисов (той самий Свирид Голохвостий із фільму «За двома зайцями», 1961 рік), Лариса Голубкіна, Анатолій Кузнецов, Микола Крючков, Анатолій Папанов і «трійця» гумористів у складі Нікуліна, Віцина і Моргунова... 

Скажу, що мій план спрацював. Не на 100%, але на 95% – точно, бо тотальна більшість із вас потрапила в пастку. Але про те, хто з наших читачів зумів відгадати відповідь – «Книга скарг», ви дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також на сайті volyn.com.ua.

Поки ж ми підбиваємо підсумки нашого весняного конкурсу. Тож нині буде завдання лише на один тур: хто першим надішле відповідь, той і стане переможцем.

«Спецзавдання» – 3 (2024)

Сьогодні ми заховали транспортний засіб, на який вас виведе цей асоціативний ряд: популярне судно; відома в нас авторська казка; «скачки, пісні і ридання»; один із найкращих мультфільмів, створених у Києві;  час, коли треба відчиняти ворота; популярна приказка про млин; навіть – лихо.

Що за транспортний засіб ми  заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 7 червня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог! 

Читайте також: «Тату, а хто така повія?» (Гумореска на вечір)​.

Реклама Google

Telegram Channel