Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Папа канонізував 15-літнього підлітка, який після смерті творить дива

ЗМІ називають хлопця «покровителем Інтернету» та «інфлюенсером Бога».

Фото із сайту 24tv.ua.

Папа канонізував 15-літнього підлітка, який після смерті творить дива

Народжений у Лондоні Карло Акутіс, який помер від лейкемії у 2006 році, стане першим святим Католицької церкви в ІІІ тисячолітті

ЗМІ називають хлопця «покровителем Інтернету» та «інфлюенсером (упливовцем –  Ред.) Бога». Це перший представник покоління мілленіалів (покоління, яке на момент настання нового тисячоліття було у юному та молодому віці), зарахований до лику святих римо-католицької церкви.

Карло Акутіс народився в Британії в 1991 році в родині італійців, які виїхали з Мілану в пошуках роботи. Коли сім’я повернулася до Італії, в 12-літньому віці він став брати активну участь у церковному житті. Матір підлітка розповіла, що з трьох років її син просив відвідувати церкву. За її словами, хлопчик, коли підріс, віддавав усі кишенькові гроші бідним людям, у школі підтримував тих, кого ображали, і тих однокласників, батьки яких переживали розлучення, розвозив їжу для бездомних. Крім цього, він працював волонтером у їдальні для нужденних.

Хлопчик, коли підріс, віддавав усі кишенькові гроші бідним людям, у школі підтримував тих, кого ображали…

Підліток розробляв вебсторінки для своєї парафії та школи. Також він запустив сайт, покликаний документувати кожне повідомлене чудо. 

Водночас, за словами ровесників, хлопець був звичайним підлітком – товариським, грав на саксофоні.  Акутіс помер у 2006 році у 15-річному віці від лейкемії.

Хлопця зараховували до лику блаженних (перший крок до святості) у 2020-му році. Тоді йому приписали перше диво – нібито зцілення бразильської дитини від вродженої хвороби «після контакту з однією з футболок Акутіса». 
Спеціальний підрозділ католицької церкви з вивчення чудес, який називається «Медична рада Конгрегації у справах святих», тепер розслідує заяви про те, що жінка з Коста-Рики чудесним чином одужала після аварії на велосипеді у Флоренції у 2022 році. Повідомляється, що 21-літній Валерії Вальверде зробили термінову операцію, і її родині повідомили, що вона перебуває в критичному стані. Через шість днів її мати пішла молитися за одужання доньки до могили Акутіса. РКЦ стверджує, що в той же день Вальверде почала дихати без апарата штучної вентиляції легенів, відновила рухливість рук і почала говорити. Її виписали з реанімації через 10 днів.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel