Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Луцькій громаді планують встановити свою систему оповіщення

У 35 населених пунктах Луцької громади сирени відсутні взагалі.

Фото: Фейсбук.

У Луцькій громаді планують встановити свою систему оповіщення

Від жителів Луцької громади постійно надходять численні скарги у відділ комунікації «15-80» щодо відсутності звукового сигналу про оголошення повітряної тривоги

На адресу міської ради були й звернення від народних депутатів України, громадських організацій про необхідність впровадження місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО).

Про це інформує Луцька міська рада. 

Станом на сьогодні, в умовах третього року повномасштабної війни, у Луцькій міській територіальній громаді, на жаль, відсутня своя система оповіщення.

Про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема оголошення сигналу «Повітряна тривога» у місті Луцьку сповіщає ще радянська застаріла обласна система централізованого оповіщення. У 35 населених пунктах Луцької громади сирени відсутні взагалі.

Зараз, у період воєнного стану, кожна українська громада активно допомагає Збройним силам України. Луцька громада постійно передає військовим на фронт автомобілі, квадрокоптери, зарядні станції, системи зв'язку та інше обладнання, необхідне для виконання бойових завдань. Лише на цей рік у бюджеті громади передбачили щонайменше 500 млн грн.

Але разом з цим, ми не забуваємо і про безпеку жителів нашої громади, тому і виникла критична необхідність встановити сигнал повітряної тривоги, щоб люди могли вчасно реагувати на ракетну чи іншу небезпеку.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel