Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Підприємливі діти» Луцька заробили майже 100 тисяч гривень

Під час проєкту дошкільнята та школярі навчалися, брали участь у майстер-класах, талант-шоу, відвідували найвідоміші виробництва та заробляли перші власні кошти.

Фото: lutskrada.gov.ua.

«Підприємливі діти» Луцька заробили майже 100 тисяч гривень

Частину коштів вони віддали на потреби ЗСУ, а саме підрозділу, в якому проходить військову службу майстер гончарної справи, народний умілець та постійний бізнес-партнер проєкту Анатолій Філозоф

У Палаці учнівської молоді відбувся гала-вечір третього сезону міжнародного проєкту «Підприємливі діти: Луцьк – Люблін», який здійснюється в рамках «Програми підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської територіальної громади на 2022-2026 роки»

Про це повідомляють у Луцькій міській раді. 

Під час заходу учасникам, співорганізаторам та бізнес-партнерам проєкту вручили сертифікати, відзнаки та подарунки.

«Підприємливі діти: Луцьк – Люблін» – це спільна ініціатива муніципалітетів міст Луцька та Любліна, а також Університету імені Марі Кюрі-Склодовської, Волинського національного університету імені Лесі Українки та громадської організації «Ефект дитини». У 2024 році Луцьк реалізовує його вже втретє і втретє гала-вечір стає святом підприємливості, креативності та успішності дітей.

Цього року у проєкті брали участь 70 школярів, 45 вихованців садочків, 21 студент-наставник, 10 потужних бізнесів, одна банківська установа, а також десятки осіб в командах співорганізаторів проєкту. Захід «Підприємливі діти-2024 » об’єднав учасників віком від 5 до 10 років – креативних, сміливих, творчих.

У цьому сезоні команди вперше відбиралися на конкурсній основі. В результаті реалізації своїх бізнес-ідей вони створили власні фірми, розробили логотипи, бізнес-плани і макети своїх фірм, які були презентовані на сцені Палацу учнівської молоді.

Так, Луцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 29 компенсуючого типу представив бізнес-ідею «Майстерня виробів ручної роботи з використанням трав та натуральних чаїв «Шафарня»». Жидичинський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) – фірму з виготовлення екоторбинок з логотипом «Жидичин.екоторба».

Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 13 розробила бізнес-план «Реалізація сувенірної продукції (шоперів), виготовленої дітьми». Луцька гімназія № 17 створила проєкт з виготовлення екологічно чистих свічок під назвою «Світло у темряві». Луцький ліцей № 26 презентував комерційну театральну програму «Театр «Кіндер».

На гала-вечір завітали бізнес-партнери проєкту «Підприємливі діти: Луцьк- Люблін»: представники ПрАТ «ВГП» («Рута»), ПрАТ «Едельвіка», студії квітів та декору «With Love», ТОВ «Гранд Персона» (піцерія «Фелічіта»), філії АТ «Укрексімбанк» у місті Луцьку, кулінарної школи «Cookery school by Vlad Finkevych» та дитячої кімнати «Ферма», КП «Центр розвитку туризму» (музейний простір «Окольний замок»), творчої студії Наталії Журавльової (дитяча театральна студія). Для ще одного бізнес-партнера - майстра гончарної справи Анатолія Філозофа, який зараз служить у лавах ЗСУ, учасники гала-вечора записали відеопривітання.

Усіх причетних до реалізації проєкту привітала заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона не приховувала своїх емоцій від радісної атмосфери в залі, яку створили діти, і щиро подякувала співорганізаторам, бізнес-партнерам та учасникам проєкту за його успішне втілення.

«Цей проєкт формує у дітей не лише вміння заробляти кошти, а й любов до нашої неньки-України. Він також формує розуміння того, що у найтяжчі часи ті, хто зі зброєю в руках відстоюють наше майбутнє, потребують нашої підтримки», – сказала Ірина Чебелюк.

Під час проєкту дошкільнята та школярі навчалися, брали участь у майстер-класах, талант-шоу, відвідували найвідоміші виробництва та заробляли перші власні кошти. У 2024 році сума заробленого «підприємливими дітьми» склала понад 99 тис. гривень! Згідно з умовами проєкту ці кошти вони повинні були витратити виключно на себе, спільно провести дозвілля за власно зароблені кошти.

Водночас у проєкті діти вивчили тему «Корпоративна соціальна відповідальнисть бізнесу», тож вирішили також бути сучасними відповідальними підприємцями і передати частину коштів - 14 тис. 700 грн - на потреби Збройних сил України, а саме підрозділу, в якому проходить військову службу майстер гончарної справи, народний умілець та постійний бізнес-партнер проєкту Анатолій Філозоф. Власне, зустріч із військовим ЗСУ на сцені Палацу учнівської молоді стала найщемливішим моментом та кульмінацією гала-вечора: діти були надзвичайно горді собою, а дорослі не могли стримати сліз.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також:  У громаді на Волині з'явилась нова локація дитячої творчості та дозвілля (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel