Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У лісі поблизу кордону з Польщею знайшли собаку… з відрубаними кінцівками

Такою знайшли вухату «дівчинку» в лісі. Тварина після пережитого до жаху боїться людей.

Фото – Анастасія ТИХА.

У лісі поблизу кордону з Польщею знайшли собаку… з відрубаними кінцівками

Про дикий випадок знущання з тварини розповіла на своїй Інстаграм-сторінці відома в Україні волонтерка та зоозахисниця Анастасія Тиха з міста Ірпеня, яка разом із чоловіком створила притулок для тварин-інвалідів

 

 Згаданого собаку знайшли на Ковельщині, у лісі, де він лежав з оголеними кістками, покинутий на вірну загибель після знущань.

«За всі роки роботи з тваринами я такого садизму ще не бачила, – зізналась дівчина. – Над собакою плакали усі: я – ще тоді, коли мені тільки надіслали відео, батьки – коли везли її скалічену з Ковеля до Києва. А  коли цього собаку привезли в лікарню, над ним плакали усі працівники. Йому відрубали лапи, хвіст і вирізали на вухах… сердечко. Лікарі також виявили кулі по всьому тілу. Я не можу уявити, що пережила тварина, і взагалі, як вона це все витримала».

«За всі роки роботи з тваринами я такого садизму ще не бачила», – зізналась волонтерка та зоозахисниця Анастасія Тиха.
«За всі роки роботи з тваринами я такого садизму ще не бачила», – зізналась волонтерка та зоозахисниця Анастасія Тиха.

 Собаку назвали Афіною. Зараз «дівчинку» лікують, їй вже зробили декілька операцій із формування культів, далі її будуть протезувати. 

«У тварини зламана психіка, вона до жаху боїться людей, просто завмирає або кидається на них, і я її розумію. Не знаю, чи зможемо ми їй повернути довіру до них… Мою ж – підірвано вщент після цього», – констатувала пані Анастасія. 

Вона також додала, що лікування з протезами буде коштувати понад 150 тисяч гривень. «Це – величезні кошти, але покинути ми її не можемо. Я дуже сподіваюся на вашу підтримку», – написала дівчина. 

Над собакою плакали усі: я – ще тоді, коли мені тільки надіслали відео, батьки – коли везли її скалічену з Ковеля до Києва. А  коли цього собаку привезли в лікарню, над ним плакали усі працівники. Йому відрубали лапи, хвіст і вирізали на вухах… сердечко.  

До кінця дня вона захоплено сповістила, що збір закрито. А з проханням про допомогу до цієї волонтерки звернулися ковельські зоозахисники, оскільки у їхньому місті немає ні умов для утримання таких тварин, ні можливостей для їх лікування та реабілітації. 

Вони отримали повідомлення від переселенців, які нині проживають у селі Старовойтове Рівненської громади, на самісінькому кордоні з Польщею. Ці люди знайшли у кущах скаліченого собаку та передали їм про цей жахливий вчинок відео.

«Шок, просто нерозуміння та шок, злість і розгубленість, це усі емоції, що ми відчули, поки везли його у Ковель. А ще – нерозуміння, які істоти могли це вчинити, за що та навіщо? Невідомо скільки вона там пролежала: не один день, а можливо і тиждень, та все ж дивом вижила», – йдеться у дописі.

Зоозахисники звернулися до усіх, хто мешкає у Старовойтовому та на околицях: «Якщо вам щось відомо про тих садистів, що познущалися із собаки – дайте знати, анонімність та винагороду – гарантуємо. 

Не мовчіть, вони живуть поруч із вами, а наступною жертвою може стати ваша близька людина. Якщо вам щось відомо про них, дайте знати».

Леся КВІТКА.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel