Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Аксесуари, обов'язкові для велосипедиста

Реклама.

Фото: terraincognita.com.ua.

Аксесуари, обов'язкові для велосипедиста

Покупка велосипеда — це справжнє свято, особливо якщо ви давно про це мріяли! Проте їхати в тривалі походи без велоаксесуарів не варто, адже завжди варто бути готовим до несподіванок на дорозі. Отже, пропонуємо огляд важливих речей для кожного велосипедиста. 

В дорозі та вдома знадобляться: 

  • помпи — підлоговий та компактний; 
  • запасна камера, ремкомплект із латками;
  • бортувальні лопатки; 
  • мастило для ланцюга; 
  • мийка для ланцюга; 
  • мультитул.

Помпи для швидкої підкачки шин

 Помпи мають бути обов'язковим аксесуаром, навіть якщо вам пощастить і ви жодного разу не проб'єте колесо. З кожним днем тиск у шинах слабшає, тому його потрібно регулярно перевіряти та підкачувати колеса. 

За допомогою підлогової помпи можна швидко та легко підкачати шини перед виїздом. Найкраще обирати помпу з уже вбудованим манометром, котрий покаже тиск у камері. 

Компактна помпа знадобиться для накачування шин у дорозі. Такі помпи не настільки ефективні, як підлогові, проте їх можна прикріпити до рами. 

Набори для швидкого ремонту 

В поїздки також необхідно брати з собою запасну камеру чи ремнабір із латками. 

Велосипедну камеру можна пробити на гострому камінні чи бордюрі, отже інколи її доведеться змінювати в дорожніх умовах. Проте інколи, в тривалих походах, можна пробити колесо кілька разів. Саме в таких випадках і знадобиться ремонтний набір, до котрого входять латки. 

Для заміни камери знадобляться бортувальні лопатки — цей аксесуар входить до складу деяких ремнаборів. За допомогою бортувальних лопаток набагато простіше знімати камеру з обода. 

Товари для догляду за ланцюгом 

Щоби ланцюг прослужив довго, за ним потрібно доглядати — регулярно змащувати. Мастило знижує тертя металу об метал, знижує передчасне зношування. Якщо ланцюг регулярно змащується, він рухається безшумно та плавно, забезпечує плавне перемикання передач.

 Для змащення велосипедного ланцюга розроблені спеціальні різновиди мастил, котрі можуть бути універсальними чи для спеціальних погодних умов.  

 Ще одним важливим аксесуаром, котрий запобігає передчасному зношуванню, є мийка ланцюга. Мийка для ланцюга дозволяє швидко змити з нього забруднення, не забруднивши при цьому руки. 

Зокрема ви можете звернути увагу на мийку ланцюга Ice Toolz C115. Цей пристрій вміщує достатню кількість рідини, може працювати з розчинниками та дигризерами. Ефективність очищення гарантують 20 щіток та ексклюзивна 4-стороння очисна система ланцюга. 

Універсальний мультитул — надійний помічник у дорозі 

Якісний, правильно підібраний мультитул допоможе самостійно розібратися з дрібними дефектами. Обов'язкові елементи, що повинні бути в мультитулі — набір шестигранників, викрутки та ключі Torx.

Ці та інші аксесуари, якісні мастила, мийки для ланцюгів та трансмісії, ви можете обрати в магазині Terra Incognita. Консультанти магазину завжди допоможуть вам порадою та підкажуть, які саме аксесуари знадобляться для вашої поїздки. 

Реклама Google

Telegram Channel