Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Прогноз погоди на найближчі три місяці від народного синоптика з Волині

«Літня спека, грози, грім… Літо – ти прекрасне всім!» (Тетяна КОРОЛЬОВА).

Фото із сайту oboz.ua.

Прогноз погоди на найближчі три місяці від народного синоптика з Волині

Червень «битиме» температурні рекорди, липень буде прохолодним, а в серпні – щедро вродять гриби!

Літо 2024 року здивує якоюсь нелогічністю щодо погоди на липень, але про все – по порядку. 

Червень буде «бити» рекорди температури, хоча ці періоди не є довгі, радуватимуть нас і опади різної інтенсивності: від короткочасних дощів – до шквалів із градом. 

Липень здивує тим, що пошкодує нам справжнього літнього тепла – воно буде звичайне, але періоди помірних температур, мабуть, траплятимуться частіше. Дощі теж пройдуть, хоча в окремий час буде і їх нестача. Не забуваймо, що цей прогноз діє в середньому до 300 кілометрів, так що в інших регіонах може бути тепліше.

Серпень уже не розчарує, поволі-поволі з самого початку прийдуть теплі погожі дні – буде ще й спека. Опади теж радуватимуть – інтенсивніші на початку і в кінці місяця, тож надія на грибний сезон – досить висока. На закінчення календарного літа прийде похолодання.

Червень

Початок першого місяця літа буде досить погожим, практично – без опадів. Температура повітря потішить справжнім літнім теплом. Десь із середини першої декади є ймовірність короткочасних дощів, які трохи знизять температурні показники, але під кінець стартового десятиденного відрізку червня повітря знову прогріється, в окремі дні чекаємо навіть спеку.

Друга декада продовжить тенденцію літнього тепла (в помірній дозі). Десь усере­дині місяця температура підвищиться «вище норми», але збільшиться ймовірність дощів, можливі й шквали, сильні грози. Вже наприкінці цього періоду стихія заспокоїться, температура знизиться, особливо – вночі.

Остання декада розпочнеться стрімким зростанням температури, але всередині цієї ж десятидентки знову прийдуть дощі, які охолодять атмосферу. До кінця місяця погода не налагодиться: опади будуть середньої сили, очікується помірне тепло.

Липень

Початок місяця пошкодує нам справжнього літнього тепла, висока ймовірність дощів із середини і до кінця першої декади нівелює ці сподівання «справжнього літа», тож чекаємо помірних температур.

Друга десятиденка спочатку потішить сонячною і теплою погодою, та вже в середині місяця знову прийде «прохолодний фронт», випадуть дощі. Зниження температури зачепить і початок третьої декади. Але після всіх цих погодніх «негараздів» нарешті потеплішає, хоча до справжньої спеки не дотягне. Під кінець місяця з’явиться ймовірність короткочасних дощів.

Серпень

Останній літній місяць продовжить від липня тенденцію невеликих дощів, та все ж температура буде доволі комфортною: без спеки, але досить теплою. Незначно похолоднішає на кінець цієї декади, коли «посиляться» опади.
Другий десятиденний відрізок почнеться послабленням опадів, хоча залишаться короткочасні дощі, але температура вдень буде тішити справжнім теплом, хоча ночі вже похолоднішають. Уже із середини місяця добряче потеплішає, інколи навіть будуть спекотні дні. 

Така погода займе і початок третьої декади – весь цей час практично без опадів. Лише ближче до кінця місяця температурні показники знизяться, бо знову будуть дощі середньої інтенсивності. Ось і закінчиться літо цим похолоданням, яке нагадає, що осінь – вже на порозі. 

Реклама Google

Telegram Channel