Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Пережила тортури: з дворічного полону повернулася поліцейська з Маріуполя  Мар'яна Чечелюк

Мар'яна Чечелюк - на рідній землі.

Фото Главком.

Пережила тортури: з дворічного полону повернулася поліцейська з Маріуполя Мар'яна Чечелюк

Сьогодні, під час 52-го з початку повномасштабного вторгнення Росії обміну військовополоненими, вдалося повернути додому 24-річну слідчу Національної поліції з Маріуполя Мар’яну Чечелюк

 Дівчина перебувала у полоні понад два роки. Про це повідомила керівниця Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Приймак.

Після початку повномасштабного вторгнення дівчина разом із молодшою сестрою переховувалися під час обстрілів російських військових у стінах «Азовсталі».  Сестри виходили з «Азовсталі» гуманітарним коридором 1 травня, але на фільтрації Мар'яну затримали. Окупанти, які дізналися про професію Мар’яни, забрали її до Донецького СІЗО.

 Мар'яна Чечелюк до полону.
Мар'яна Чечелюк до полону.

 Згодом дівчина перебувала у колонії в Оленівці, пізніше – у в’язниці в Таганрозі та Маріуполі.

«Мою доньку намагалися перетягнути на російський бік як солодкими обіцянками про велику зарплатню, так і залякуваннями. Але вона відмовилась», – розповідала  Мар’яни Наталія Чечелюк у січні 2024 року.

За словами матері, в полоні Мар’яна пережила багато тортур – її морили голодом, били, знущалися іншими способами. Через умови утримання в полоні в дівчини погіршився стан здоров’я: захворювання дихальних шляхів та ангіна перейшли у хронічну форму бронхіту. «Мар’яна дуже схудла, у неї послабився імунітет, стало випадати волосся, зникли місячні», – розповідала про стан дівчини її матір.

 

 Від матері донька за весь час не отримала жодного листа, хоча та їх постійно надсилала. Пані Наталя не може зрозуміти, чому Мар’яну  тримали у повній інформаційній ізоляції. Дівчина зовсім нічого не знала про свою родину, що з нею та де вона. Востаннє Наталія спілкувалась з донькою у серпні 2022 року, коли та ще була в Оленівці. Попри складнощі з листуванням, їм все ж вдається передати донці речі та продукти. 

Реклама Google

Telegram Channel