Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Як у Луцьку на міському городі другий рік вирощують органічну городину

В останній дні весни відновили роботу «Садів зростання» та організували толоку на міському городі.

Фото: Фейсбук.

Як у Луцьку на міському городі другий рік вирощують органічну городину

Два роки тому у Луцьку було втілено креативну і сміливу ідею, якої до цього часу не існувало – посадити сад-город

Це була співпраця у проєкті «Сади зростання». А ідейними натхненниками процесу стали Zero waste Lutsk та Громадська Організація «Інститут транскордонних ініціатив».

Про це розповідають у Департаменті молоді та спорту Луцької міської ради.

Перший город був організований у Луцькому національному технічному університеті. А вже у 2023 році – другий міський город «красувався» на території Луцького міського молодіжного центру.

Організатори кажуть, що мають потужні плани не спинятися. Можливо, 2024 рік стане знаковим для відкриття третього городу на території якогось закладу? 

В останній дні весни відновили роботу «Садів зростання» та організували толоку на міському городі на базі Луцького національного технічного університету.

На городі зібралося близько 20 людей. Косили траву, виривали бур'ян, впорядковували грядки, висаджували розсаду, сіяли насіння та поливали. А потім і дощ пішов рясний і змочив гарно, щоб проростала рослинність.

А ще учасники зробили саморобний тин з лози. Це був дуже цікавий процес.

До речі, на городі є компостер, який так і чекає участі нових бажаючих в ініціативі «Сади зростання» (є компостер і на локації Молодіжного цетру).

Що ми робимо на наших городах? Вирощуємо свою смачну, органічну городину (не всі мають городи в селах чи на дачах) та проводимо час на природі. Що плануємо? – Зустрічі, бесіди, майстеркласи на природі, в тому числі на тематику відповідального споживання, екологічного виховання, городництва..., -

зазначають у дописі. 

Якщо прочитавши це все, ви раптом відчули, що хочете бути причетними до цієї справи та стати одними із тих, хто плекає міський город, можете приєднатись, закликають у Департаменті молоді та спорту Луцької міської ради. Пишіть.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel