Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
«Слуги народу» знову хочуть скасувати український дубляж у кіно», – нардеп Вʼятрович

«Одна з найнав’язливіших ідей цієї влади під час війни – як би зробити так, щоб українці якомога менше дивилися фільми українською мовою».

Фото – Vitaliy Nosach.

«Слуги народу» знову хочуть скасувати український дубляж у кіно», – нардеп Вʼятрович

«Голосувати за це – абсурд і ганьба»

Депутати з провладної фракції «Слуга народу» вкотре хочуть повернутися до давно готового до другого читання законопроєкту N9432 про англійську мову, щоб закласти в нього норми, спрямовані проти демонстрування американських фільмів у кінотеатрах в українському дублюванні.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Вʼятрович.

«Для цього на 9 ранку у понеділок скликають позачергове засідання гуманітарного комітету парламенту», — пише депутат у соцмережах.

Він нагадав – Верховна Рада ще в першому читанні викинула з президентського законопроєкту про англійську мову найнебезпечніші норми, які вбивали українське кінодублювання і кінопрокат.

«Відтоді Банкова ніяк не може заспокоїтися – одна з найнав’язливіших ідей цієї влади під час війни – як би зробити так, щоб українці якомога менше дивилися фільми українською мовою. Це чисте божевілля, і цього разу «слуги народу» пропонують навіть витрачати на це божевілля бюджетні гроші», — зауважує Вʼятрович.

«Поправка, яку протягуватимуть у понеділок на комітеті, пропонує, щоб держава відшкодовувала кінотеатрам гроші за сеанси, на яких вони замість дубльованих українською мовою крутитимуть фільми англійською. Ще раз: зараз американські кінокомпанії вкладають власні приватні кошти в якісне дублювання фільмів українською, щоб якомога більше глядачів купували квитки на ці фільми й дивилися їх в Україні рідною мовою. А «слуги народу» пропонують у час війни витрачати гроші цього народу, щоб стимулювати демонструвати фільми не українською мовою», — пояснює народний депутат.

«Голосувати за це – абсурд і ганьба. Час нарешті вже ухвалити давно готовий до другого читання законопроєкт про англійську мову. Або відхилити. Але нарешті визначитися з ним на пленарному засіданні і припинити спроби знущатися з української мови й кінопрокату», – вважає депутат.

«А якщо в уряду з’явилися зайві гроші, треба їх спрямувати або на армію, або (якщо вже йдеться про кіно) — на промоцію і підтримку демонстрування фільмів українського виробництва. Все інше — від лукавого», – переконаний Володимир Вʼятрович.

Читайте також: «А ваш Порошенко!..» – це єдиний аргумент, який залишився у адептів Зе-команди.

Реклама Google

Telegram Channel