Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Порошенки побували на Книжковому Арсеналі: це як система «свій – чужий»

«Я маю вже десь 5 сумок, 30 книжок купив, а 20 мені подарували. Так що ми й пустими руками звідси точно не підемо». 

Фото Європейська солідарність.

Порошенки побували на Книжковому Арсеналі: це як система «свій – чужий»

Петро і Марина Порошенки побували на Книжковому Арсеналі. Цьогорічний письменницько-видавницький форум в українській столиці викликав величезний інтерес шанувальників книжок

Черги в Арсенал стоять з ранку до вечора. Петро Порошенко каже: Книжковий Арсенал – це особлива атмосфера, де всі – свої. Знайомих і незнайомців обʼєднує любов до українського слова і віра в його непереборну силу. 

 

 Відвідувачі Книжкового арсеналу активно поповнюють новинками українських видавництв свої бібліотеки. Порошенко показує: «я маю вже десь 5 сумок, 30 книжок купив, а 20 мені подарували. Так що ми й пустими руками звідси точно не підемо». 

Найголовнішою для себе Петро Порошенко називає книжку з віршами, піснями та спогадами про українського поета, громадського діяча і близького друга, засновника ветеранської ГО «Res_Publika. Брати по Зброї» Гліба Бабіча, який загинув на фронті. 

 

 «Ми встигли видати книгу Гліба Бабіча. Він не просто близький друг нашої команди, нашої родини. Це великий українець, з великою душею, з великим серцем. В липні ми будемо збиратися разом, будуть презентуватися книжки Гліба і спогади про нього, в тому числі і мої спогади. І якщо казати, яка книжка тут була для мене найважливіша, це вона», – говорить пʼятий Президент. 

 

 Він каже – кожен тут знайде для себе поживу для розуму і душі: «від книги про Теодора Рузвельта і закінчуючи пазлами про напрямок руху русского корабля. Все лягає правильно». Порошенко також долучився до акції підтримки «азовців», які знаходяться в полоні.

 

 Особлива експозиція цьогорічного Арсеналу присвячена книжкам харківського видавництва «Vivat», яке кілька днів тому розбомбили російські окупанти. 

 

 

 

 «З одного боку – це символ російського варварства. А з іншого – символ надії на відродження. Символ надії на те, що наші три стовпа – наші Збройні сили, наша армія, наша віра включно з Православною церквою і наша мова включно з нашими письменниками, видавцями, журналістами – це те, що робить Україну непорушною», – вважає Порошенко. 

 

 «Ми тут всі серед своїх. Тут є ті, з ким ми дуже давно не бачились. Хтось на фронті, хтось в тилу. А сьогодні книга з цими величезними чергами зібрала нас всіх на Книжковому Арсеналі. Це як система визначення «свій – чужий». Тут з усіма вітаєшся як з друзями. Я хочу скористатися цією можливістю і закликати – обовʼязково прийдіть, подивіться і отримайте потужний заряд  українства, заряд віри в перемогу, заряд боротьби за українську мову і українську книжку», – каже Порошенко, інформує eurosolidarity. 

 
Telegram Channel