Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
Український скрипаль тріумфував на конкурсі королеви Єлизавети і не потисну руку росіянину з журі

Дмитро Удовиченко став лауреатом першої премії на конкурсі королеви Єлизавети в Брюсселі.

Фото із сайту lvivmozart.com.

Український скрипаль тріумфував на конкурсі королеви Єлизавети і не потисну руку росіянину з журі

Історична перемога уродженця Харківщини

У ніч з 1-го на 2-ге червня у Брюсселі оголосили переможця одного з найпрестижніших міжнародних музичних конкурсів – конкурсу імені королеви Єлизавети. Ним став вихованець Харківсього музичного ліцею Дмитро Удовиченко (вчителька Людмила Вареніна).

Як інформує «Українська правда. Життя», Дмитро продовжив своє навчання у провідних німецьких ВНЗ у викладачів Бориса Гарлицького і Крістіана Тецлаффа, став лауреатом багатьох міжнародних конкурсів скрипалів.

У 2018 році на конкурсі Йозефа Йоахіма він здобув 2 премію, у 2022-му – 3 премію конкурсу Яна Сибеліуса, а на Сингапурському міжнародному скрипковому конкурсі у 2022-му році – 1 премію.

Дмитро Удовиченко блискуче відіграв усі тури конкурсу, у фіналі, у день свого 25-річчя, виконав Перший скрипковий концерт Дмитра Шостаковича.

Міжнародний музичний конкурс імені королеви Єлизавети відбувається щорічно у різних номінаціях.

Українці вже ставали лауреатами і переможцями цього конкурсу (зокрема, 2015-го лауреатом другої премії серед скрипалів був Олексій Семененко, а 2022-го лауреатом четвертої премії став віолончеліст Олексій Шадрін).

Проте вперше за історію незалежної України український скрипаль здобув перемогу. Він отримає премію у розмірі 25 тисяч євро.

На церемонії нагородження демонстративно не потиснув руку одному з членів журі – росіянину Вадиму Рєпіну (музикант 2022-го отримав від путіна звання народного артиста росії, його дружина Світлана Захарова – член «Єдиної росії», підтримала російське вторгнення на територію України).

На церемонії нагородження Дмитро Удовиченко демонстративно не потиснув руку одному з членів журі – росіянину Вадиму Рєпіну (музикант 2022-го отримав від путіна звання народного артиста росії).

Конкурс королеви Єлизавети підтримує і відвідує королева Бельгії Матильда.

Вас також зацікавить: Найкращий співак Волині вразив своїм поетичним твором про крик і плач дитячий (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel