Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
На Волині завершили імунізацію диких тварин від сказу

Принада з вакциною безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром сірникової коробки.

Фото: Фейсбук.

На Волині завершили імунізацію диких тварин від сказу

Упродовж 22-31 травня тривала кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу на території Луцького, Володимирського, Ковельського та Камінь-Каширського районів

Волинь отримала вакцину двома партіями: 22 і 28 травня.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

У зв’язку з воєнним станом кампанія з пероральної вакцинації проводилась наземним розподілом на площі 15 030 квадратних кв. км. Усього було задіяно понад 700 людей. Працювало 143 групи, до складу яких увійшли спеціалісти територіальних управлінь Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування, фахівці лісового та мисливського господарств, користувачі мисливських угідь.

375 750 тисяч доз вакцини розповсюджено робочими групами на узліссях, узбіччі доріг, на сільськогосподарських угіддях, територіях лісових масивів та мисливських угідь, де можуть мешкати лисиці.

Принада з вакциною безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром сірникової коробки із запахом м’ясо-кісткового борошна, всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу. Після вживання приманки з вакциною на 21 день у тварини формується імунітет до збудника сказу, який триває мінімум 1 рік.

Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, людей та природного середовища, стабільна в польових умовах.

Сказ – особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини. Одним із методів профілактики сказу серед тварин є проведення щорічної вакцинації. Для профілактики сказу серед диких м’ясоїдних, що є основними розповсюджувачами збудника сказу в природі, є проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин від сказу.

Ефективність методу доведена світовим та європейським досвідом, а також результатами, що були отримані в Україні після проведення подібних заходів.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel