Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Біля Луцька в розсаднику вирощують 180 декоративних рослин

Особливість розсадника в тому, що всі рослини акліматизовані до місцевих умов Волині.

Фото Поліський лісовий офіс.

Біля Луцька в розсаднику вирощують 180 декоративних рослин

На розсаднику філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП «Ліси України» вирощують більше 180 видів декоративних рослин, серед яких є 260 найменувань

Особливість розсадника в тому, що всі рослини акліматизовані до місцевих умов Волині - а це значно підвищує їхню стійкість та приживлюваність.

Ольга Доля, керівниця розсадника, розповідає, що вони вирощують як основні лісоутворюючі породи, так і декоративні дерева та кущі. Для прикладу, у розсаднику росте 15 видів туй і 25 видів ялівцю. Всі рослини вирощуються з насіння або черенків на місці, що забезпечує їх адаптацію до місцевих кліматичних умов і ґрунтів, інформують в Поліському лісовому офісі.

 

 Найбільшим попитом користується туя західна (смарагд) завдяки своєму гарному забарвленню та стійкості до хвороб. Крім того, у розсаднику вирощують багато видів ялин, чотири види барбарисів (карликовий, колоновидний, жовтий та червоний), багато видів кипарисів тощо. Популярні також саджанці сосен: звичайна, кримська.

 

 Серед рідкісних видів варто згадати гінкго дволопатеве. Це хвойне дерево з листям, яке належить до голонасінних і є реліктовим видом. Ольга Доля зазначає, що під час екскурсій дітям розповідають, що це дерево бачили ще динозаври. Гінкго успішно черенкується у розсаднику, і кожен охочий може його придбати.

 

 Купувати досить зручно.

Розсадник розташований за 6 км від Луцька, у напрямку села Гаразджа Луцького району. Доїхати можна по рівненській трасі, повернувши направо наприкінці Струмівки і проїхавши ще 1,3 км.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel