Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
росія стратила 61 українського військовополоненого

За даними генпрокурора Андрія Костіна, потерпілими станом на зараз визнані 2200 воїнів, які перебували у полоні рф.

Фото із сайту forbes.ua.

росія стратила 61 українського військовополоненого

Встановлено щонайменше 25 об’єктів у рф, де системно знущаються з військових Сил оборони

Починаючи з 24 лютого 2022 року росіяни стратили щонайменше 61 українського військовополоненого, про підозри повідомлено чотирьом окупанти, є один вирок.

Про це повідомив Генпрокурор України Андрій Костін.

Він заявив, що всі військові піддавались тортурам у полоні – окупанти катують, утримують у нелюдських умовах, морять голодом, відмовляють у меддопомозі, б’ють за мову.

Всі військові піддавались тортурам у полоні – окупанти катують, утримують у нелюдських умовах, морять голодом, відмовляють у меддопомозі, б’ють за мову.

За даними Костіна, потерпілими станом на зараз визнані 2200 воїнів, які перебували у полоні рф. Понад 500 свідчили про фізичне насильство на допитах – зокрема, електрострум.

Також генпрокурор повідомив, що встановлено щонайменше 25 об’єктів у рф, де системно знущаються з військових Сил оборони.

Від початку нової фази російської агресії зареєстровано 450 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з військовополоненими. Також розслідують 27 справ за фактами страти 61 захисника, повідомлено про підозри чотирьом окупантам. Дві справи скеровано до суду, вже є перший вирок.

Читайте також: Уже 2 доби по Харкову не прилітають російські С-300: в чому причина.

Реклама Google

Telegram Channel