Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«У нашого Ігоря Романовича – професійна «чуйка» на порушників і злочинців»

«Місія правоохоронця є відповідальною, яка потребує порядності, фізичного гарту і високих знань».

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

«У нашого Ігоря Романовича – професійна «чуйка» на порушників і злочинців»

Колектив правоохоронців Горохівщини очолив 38-річний  Ігор Мандзя (на фото)

Новопризначений керівник відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького районного управління поліції ГУНП України у Волинській області родом із села Лешнів Бродівського району (сусідньої Львівської області). Після закінчення школи першу вищу освіту здобував у Львівському державному аграрному університеті. Потім служив в армії, а демобілізувався із рішенням продовжити службу в органах внутрішніх справ.

– На іншій професійній дорозі тоді себе не уявляв, розуміючи, що місія правоохоронця, офіцера є завжди не тільки престижною та почесною, а й – відповідальною, бо потребує порядності, фізичного гарту і високих знань, – каже майор поліції  Ігор Мандзя.

Шлях у цій професії починав 2010-го у званні лейтенанта, на посаді дільничного офіцера міліції тодішнього Горохівського РВ УМВС України у Волинській області. Тоді ж навчався на базі підготовки молодих правоохоронців у селі Сокиричі Луцького району, в столичній Національній академії внутрішніх справ. 

Свій нинішній колектив пан майор називає рідним і надійним, а Горохівщину – своєю другою батьківщиною.      

Чи ж думав тоді, що з роками матиме честь стати лідером одного з найбільших колективів поліції краю?!! Звісно, ні, але, ще будучи дільничним інспектором поліції, Ігор Мандзя словом і ділом зарекомендував себе фахівцем, який дуже швидко зорієнтувався в криміногенній обстановці чималого Горохівського району, вирізнився аналітичним мисленням і вмінням працювати в команді.

– У нашого Ігоря Романовича – професійна «чуйка» на порушників і злочинців, – зауважили колеги молодого лейтенанта, а керівництво райвідділу вже через рік запропонувало йому посаду оперуповноваженого сектора карного розшуку.

У 2012–2015 роках Ігор Мандзя працював начальником цього сектора. Здобутий авторитет сищик-професіонал ґартував на посадах заступника начальника – начальника кримінальної поліції, в.о. начальника Іваничівського відділення поліції ГУНП України у Волинській області, начальника сектора кримінальної поліції Любомльського відділення поліції Ковельського районного управління поліції ГУНП України у Волинській області. З лютого цього року виконував обов’язки начальника відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького районного управління поліції ГУНП України у Волинській області, а з 1 травня майор поліції Ігор Романович Мандзя – начальник цього відділення. 

Свій нинішній колектив пан майор називає рідним і надійним, а Горохівщину – своєю другою батьківщиною. Особовий склад Горохівського відділення поліції – це близько пів сотні молодих, креативних, освічених, перспективних правоохоронців, перевірених службою і дружбою.

– Мої колеги, окрім своїх навичок, вмінь, досвіду, дорожать людяністю, товариськістю, тому нести службу вдається злагоджено, а завдяки сумлінності кожного разом почуваємося готовими до виконання всіх поставлених завдань. Усвідомлюємо, що нам випало бути на своїх постах із охорони законності у важкий воєнний час. Тому працюємо заради безпеки кожного жителя Горохівської, Мар’янівської, Берестечківської територіальних громад і задля омріяної всіма Перемоги, – резюмував нашу розмову новопризначений керівник. 

Випадкові люди у поліції надовго не затримуються. Про службу днями й ночами милозвучно розповідає хіба що пісня, а насправді та служба вимагає неабиякої жертовності, стресостійкості, а ще – розуміння й підтримки рідних.

Ігор Мандзя їх таки має. Разом із дружиною виховує двох дітей, які буквально обожнюють татка.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: «У Луцьку рятувальники показали, на що здатні».

Реклама Google
 

Telegram Channel