Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Лунін відтепер – крутіший  за Шевченка!

Олександр Зінченко, Андрій Лунін та Андрій Шевченко – найіменитіші українці, які здобували трофеї з європейськими ТОП-клубами.

Фото – instagram.com/footballonlineua.

Лунін відтепер – крутіший за Шевченка!

Андрій Лунін став першим футболістом з України, який виграв 2 титули Ліги чемпіонів

1 червня на знаменитому лондонському стадіоні «Вемблі» відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів 2023/24 між командами «Реал» (Мадрид, Іспанія) та «Боруссія» (Дортмунд, Німеччина). Гра завершилася з рахунком 2:0 на користь королівського клубу, який став уже 15-разовим володарем Кубка чемпіонів.

Український голкіпер «вершкових» Андрій Лунін залишився на лаві запасних, поступившись місцем у воротах бельгійцю Тібо Куртуа. Незважаючи на пропуск вирішального поєдинку, українець зробив шалений внесок у підсумковий тріумф колективу Карло Анчелотті. Недарма він потрапив до символічної збірної сезону Ліги чемпіонів.

До речі, для Андрія – це вже дев’ятий титул у складі «Реала» та другий здобутий Кубок чемпіонів.

Більше того, Лунін став першим українським футболістом в історії, у якого два трофеї головного єврокубкового турніру – 2021/22, 2023/24. За цим показником Андрій обійшов легендарного Андрія Шевченка, на рахунку якого 1 титул Ліги чемпіонів у сезоні 2002/03 у складі «Мілана».

Олександр Зінченко, Андрій Лунін та Андрій Шевченко – найіменитіші українці, які здобували трофеї  з європейськими ТОП-клубами.
Олександр Зінченко, Андрій Лунін та Андрій Шевченко – найіменитіші українці, які здобували трофеї з європейськими ТОП-клубами.

 «Дякую вболівальникам «Реала» за підтримку та наснагу. Що за сезон!», – цією фразою на  своєму офіційному акаунті в Instagram Лунін підбив підсумок сезону.

Лунін став першим українським футболістом в історії, у якого – два трофеї головного єврокубкового турніру – 2021/22, 2023/24.

В цій кампанії він провів 31 матч за королівський клуб, пропустивши 32 голи. У 12 матчах українцю вдалося зберегти свої ворота «сухими». Портал Transfermarkt оцінює його вартість у 16 мільйонів євро.

Хоча найбагатший клуб світу – англійський «Ньюкасл», якого кілька років тому купив за 300 мільйонів фунтів принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд, – запропонував 30 мільйонів євро мадридському «Реалу» за 25-річного Андрія Луніна. Про це повідомляє видання DefensaCentral, яке спеціалізується на новинах про «вершкових». За інформацією джерела, керівництво королівського клубу на чолі з президентом ФлорентіномПересом відповіло «сорокам» відмовою.

Реклама Google

Контракт Луніна з «Реалом» розрахований до літа 2025 року. У клубі розуміють, що якщо угоду з українцем не продовжать, то, швидше за все, воротаря доведеться продати, оскільки вже наступного року Андрій може піти безкоштовно на правах вільного 
агента.

Який рахунок?

Ліга чемпіонів 2023/2024. Фінал. «Боруссія» (Дортмунд, Німеччина) – «Реал» (Мадрид, Іспанія) – 0:2 (0:1 – Карвахаль, 74 хв.; 0:2 – Вінісіус, 83).

Ліга Європи УЄФА сезону-2023/2024. Фінал, 22 травня. «Аталанта» (Італія) – «Баєр» (Німеччина) – 3:0 (1:0 – Лукман, 12 хв.; 2:0 – Лукман, 26; 3:0 – Лукман, 75).

Ліга конференцій 2023/2024. Фінал. «Олімпіакос» (Греція) – «Фіорентина» (Італія) – 1:0 (Ель-Каабі, 116 хв.). 

Петро ПАС.

Реклама Google

Пряма мова

Сергій РЕБРОВ, головний тренер національної збірної України після нічиєї 0:0 у товариському матчі проти команди Німеччини:

 

 – Я задоволений результатом, але нам довелося багато оборонятися і було достатньо помилок в обороні. Ми ще не готові на 100 %. Але є час додати. Це був дуже важливий для нас спаринг. Німці суттєво додали, у порівнянні з нашою грою річної давності (тодія була нічия – 3:3. – Ред.) Думаю, Німеччина буде одним із фаворитів на Євро-2024... Тож це не була розминка, це була боротьба на кожному клаптику поля. Думаю, наші гравці передали дух нашої нації.

Читайте також: Футбол: Україна встояла перед «німецьким танком».

 

Telegram Channel